Τοπικά

“‘Εχουμε εναλλακτικό σχέδιο για το στρατόπεδο – Η συμπολίτευση και οι χειροκροτητές της ξέρουν μόνο από δηλώσεις διαμαρτυρίας”

Σε  μια προσωπική δήλωση προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ιάσονας Αποστολάκης μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θανάση Παπαδημόπουλο, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ  και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα, υποψήφιο βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, επειδή δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης ως εναλλακτική λύση για το χώρο του στρατοπέδου και όχι λαϊκισμός. Ο ίδιος εκφράζει την απορία του για το γεγονός  ότι οι επικριτές των θέσεών του δεν έχουν βρει ούτε ένα δράμι κριτικής να κάνουν απέναντι στη δημοτική αρχή  Μπέου για τις αναθέσεις δίχως μελέτες, τις αποφάσεις χωρίς εισηγήσεις, τα δημοτικά κτίρια που αλλάζουν…χρήσεις, την υποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην επόμενη δημοτική αρχή αλλά και τους φαντάρους, τα τακούνια, τα σεξιστικά σχόλια. Κάνει μάλιστα ένα βήμα περισσότερο και μιλά για χειροκροτητές της δημοτικής αρχής που ξέρουν μόνο από δηλώσεις διαμαρτυρίας:

Οφείλω να κάνω ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και με αφορούν.
Πρώτον, με βάση τις αρχές μου, κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη για πράγματα που έχω πει ή γράψει. Όμως, δε θα βρεθώ να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχω πει ή γράψει. Πιστεύω στην ικανότητα των πολιτών του Βόλου να κρίνουν την αλήθεια, το ύφος και το περιεχόμενο των ειδήσεων που τους παρέχονται.
Δεύτερον, ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ψήφο σας για την άσκηση Διοίκησης, οφείλει να έχει σχέδια και εναλλακτικές επ’ ωφελεία των πολιτών. Η Κίνησή μας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση του στρατοπέδου Γεωργούλα: είχε θεσμικές επαφές με βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες, απέσπασε δέσμευση για μετεγκατάσταση μονάδας ανάλογης δυναμικής με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, αλλά και έκανε δημόσια προτάσεις σχετικά με εναλλακτικές αξιοποίησης του χώρου, ενώ τόνισε την ανάγκη διαλόγου με όλους τους φορείς της πόλης. Αυτό είναι το έγκλημα μας: προνοήσαμε! Εμείς που είμαστε στην αντιπολίτευση του Δήμου! Η συμπολίτευση και οι χειροκροτητές της τι έκαναν, πέρα από δηλώσεις διαμαρτυρίας;
Τρίτον, προφανώς και απέχω, μαζί με συναδέλφους, από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναλγησία απέναντι στη συστηματική απαξίωση των θεσμών. Παρατηρώ πως οι εκλεκτικές ευαισθησίες περιορίζονται στην αποχή… Αλήθεια, για τις αναθέσεις δίχως μελέτες, τις αποφάσεις χωρίς εισηγήσεις, τα δημοτικά κτίρια που αλλάζουν…χρήσεις, την υποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην επόμενη δημοτική αρχή αλλά και τους φαντάρους, τα τακούνια, τα σεξιστικά σχόλια δεν είχαν ένα δράμι κριτικής να κάνουν;
Τέταρτον, η πολιτική μας αυτοτέλεια αποδεικνύεται στη πράξη, από τη στάση μας απέναντι σε μείζονα ζητήματα της πόλης όπως το περιβάλλον, στις διαδικασίες λειτουργίας της Κίνησης μας, στη σύνθεση των ψηφοδελτίων μας. Δεν υπάρχει τίποτα παλαιότερο στη πολιτική από τον τυχοδιωκτισμό, τις πελατειακές σχέσεις και την ευνοιοκρατία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την σημερινή διοίκηση του Δήμου Βόλου.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Θυμίζω τη ρήση του Αγάθωνα: “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το