Τοπικά

Οι έμποροι στρώνουν “κόκκινο χαλί” στην αγορά του Βόλου

Η πόλη «άναψε τα φώτα» της και σιγά σιγά ετοιμάζεται να γιορτάσει την πιο όμορφη εορταστική περίοδο του χρόνου.  Οι δρόμοι της αγοράς θα πλημμυρίσουν με χαρούμενες διαθέσεις και χαμόγελα και τα καταστήματα της πόλης που έχουν ήδη στολίσει τις βιτρίνες τους, θα στρώσουν τα κόκκινα χαλιά τους για υποδεχτούν φίλους, πελάτες και επισκέπτες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτρέπει τους  έμπορους έως τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, να έχουν διακοσμήσει τα καταστήματα τους και να στρώσουν το κόκκινο χαλί. Καλό θα ήταν τα καταστήματα να έλθουν σε συμφωνία μεταξύ τους ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην κάθοδο του δρόμου, που εδρεύουν.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για ακόμη μια χρονιά θα βραβεύσει την “Καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα ” της πόλης, ένας διαγωνισμός θεσμός για τα μέλη του Συλλόγου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά έως Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου (τηλ:24210 25479) είτε ηλεκτρονικά στο email: [email protected] . Από το διαγωνισμό αποκλείονται τα καταστήματα των μελών του ΔΣ του ΕΣΒ.
Για τις ημέρες των εορτών ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις. Στις άμεσες προθέσεις του είναι η επέκταση της μεγαφωνικής εγκατάστασης την εμπορική οδό της Ερμού, προκειμένου να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα σε όλη την αγορά. Ακόμη, ο Σύλλογος προτίθεται να καταθέσει προτάσεις και ιδέες που αφορούν εορταστικά δρώμενα στην εμπορική αγορά, για την υλοποίηση των οποίων, όμως, απαιτείται η συνεργασία και η συνεισφορά και άλλων εμπλεκόμενων φορέων της πόλης, με τους οποίους θα είναι σε επαφή καθόλο το διάστημα.

“Οφείλουμε να διατηρήσουμε την εικόνα της πόλης μας γοητευτική κι όμορφη, γι’ αυτό όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για μια εορταστική αλλά και καθαρή αγορά. Ειδικά τις μέρες των εορτών ας δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις ώρες εναπόθεσης των απορριμμάτων στους κάδους. Τα σκουπίδια πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους τις ώρες που κλείνει η αγορά και τα χαρτοκιβώτια να διπλώνονται και να τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Δεν αφήνουμε σκουπίδια έξω από τους κάδους.
Ακόμη, εφιστούμε την προσοχή όλων των επαγγελματιών της πόλης όπως αποτρέψουν περιπτώσεις επαιτείας ή παραεμπορίου, που εντείνονται την περίοδο αυτή, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που πιθανόν διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ακόμη, παρακαλούμε τους αγαπητούς καταναλωτές να μην προβαίνουν σε ενίσχυση του φαινομένου της επαιτείας και του παράνομου εμπορίου, καθώς δεν είναι δείγμα ελεημοσύνης αλλά παραβατικότητας”, σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το