Θ Plus

Εάν αντέχεις το κρύο μόλις βρήκες δουλειά: Στην Ανταρκτική

«Δουλειά, για έναν χρόνο, στην Ανταρκτική». Και μόνο που το ακούς, φοράς γάντια, σκούφο και δυναμώνεις τη θερμοκρασία του καλοριφέρ – μια αντίδραση απόλυτα φυσιολογική.
Όμως, το Αυστραλιανό Τμήμα Ανταρκτικής ψάχνει εργαζόμενους για διάφορες ειδικότητες, έχοντας να καλύψει περίπου 150 θέσεις στο κομμάτι αυτό, η χρονική διάρκεια των οποίων ξεκινάει από τους 4 μήνες και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 15. Κάτι που σημαίνει ότι οι επιλαχόντες θα πρέπει να περάσουν εκεί τον χειμώνα. Ο οποίος είναι δύσκολος και σκληρός, μην το συζητάμε…

Όσον αφορά στις ειδικότητες τώρα, αναζητούνται σεφ, ξυλουργοί, υπεύθυνοι υλικοτεχνικής προμήθειας, γιατροί, ειδικοί στην Πληροφορική, συγκολλητές, μηχανικοί, ειδικοί στα σκυροδέματα, υδραυλικοί κ.ά. Η διαμονή εκεί είναι εξασφαλισμένη και δωρεάν, όπως και η διατροφή – πλούσια σε λιπαρά, για να αντέξεις το κρύο.
Οι τυχεροί, πέραν του μισθού τους, θα λάβουν -για κάθε χρόνο- ένα μπόνους της τάξεως των 60.974 δολαρίων Αυστραλίας – τα οποία αντιστοιχούν, περίπου, σε 37.500 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα στο καθαρά μισθολογικό κομμάτι, αυτό εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνεις. Για παράδειγμα, ο μισθός ενός γιατρού ξεκινά περίπου από τα 100.000 ευρώ, ενώ αυτές των θέσεων εργασίας που έχουν τον χαμηλότερο μισθό, ξεκινούν από τις 33.000 ευρώ.
Καθόλου άσχημα, έτσι; Αρκεί να μπορείς να πάρεις, βέβαια, μια εξαιρετικά… ζεστή απόφαση για τη ζωή σου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το