Ελλάδα

«e-λιανικό»: Αφορολόγητα κι ακατάσχετα τα 5.000 ευρώ της επιδότησης για e-shop – Ανοιχτή η πλατφόρμα

Μια νέα διευκόλυνση γνωστοποποιήθηκε για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν επιδότηση για τη δημιουργία e-shop.

Με ειδική διάταξη, το ποσό των έως 5.000 ευρώ της επιδότησης που θα λάβουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. H συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού και όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2021. Το iefimerida.gr δημοσιοποίησε χθες έναν οδηγό με όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και τις επιδοτούμενες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται:

Αρθρο 223
Αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο για την ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης «e-λιανικό» – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος

Για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2021, η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43A του ν. 4172/2013 (Α` 167), είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης του παρόντος απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη συμμετοχή τους στις δράσεις και την είσπραξη της ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα (openshops.gr) είναι ανοικτή και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15:00 της 24ης Μαρτίου 2021.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το