Τοπικά

Δύο βραβεία στην 7η ΕΞΠΤΡΟΦ 2020 για την “Χαλβάς Παπαγιαννόπουλος”

Από την παρουσία της στην 7η ΕΞΠΤΡΟΦ 2020, όπου συμμετείχε με την Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου , στα πλαίσια του πετυχημένου και καινοτόμου προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gasrtonomy and Wine Tourism» η εταιρεία Χαλβάς Παπαγιαννόπουλος  απέσπασε δύο βραβεία για Χαλβά με φράουλες και κακάο και Χαλβάςμε σοκολάτα υγείας κακάο και αμύγδαλα.

Στην Έκθεση 7η Εxpotrof 2020  οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας  παραβρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism”και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί –μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της και να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα (10) Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κερκίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, Πήλιο, Σκιάθος, Νεμέα, Αμοργός), όπου  άλλες κοινότητες βρίσκονται σε φάση ωριμότητας και εξωστρέφειας, άλλες στη φάση οργάνωσης του υλικού τους  κι άλλες στα πρώτα τους βήματα,  όλες όμως με τη θέληση να αναπτύξουν τον Γαστρονομικό Τουρισμό στον τόπο τους.

Oι κοινότητες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τους παραγωγούς τους, τα έντυπα προβολής του γαστρονομικού πλούτου της χώρας τους ενώ γινήκαν και επιδείξεις μαγειρικής των κυριώτερων εδεσμάτων κάθε τόπου.

Η γαστρονομική κοινότητα Πηλίου

Η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου στην έκθεση Expotrof 2020

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το