Αθλητισμός

«Δύο στα δύο» ο Σαρακηνός – Επιβλήθηκε 0-2 της μαχητικής Δάφνης

Το «δύο στα δύο» έκανε ο Σαρακηνός επικρατώντας 0-2 της Δάφνης στο γήπεδο του Διμηνίου. Οι Φλίγκος και Τσιουρής ήταν οι σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» του Γιάννη Φασουράκη. Πάλεψαν οι γηπεδούχοι, αλλά υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ευχαρίστησε τους θεατές. Ο Σαρακηνός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών του και έφτασε δίκαια στη νίκη. Πέραν των δύο τερμάτων, είχε δύο δοκάρια και άλλες ευκαιρίες.
Πάντως, τις δικές τις καλές στιγμές είχε και η Δάφνη, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, ενώ και ο προπονητής της Άρης Γιαννούτσος ήταν στην εξέδρα, λόγω τιμωρίας. Η νεανική ομάδα των Αγίων Αναργύρων προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Σαρακηνό και ήταν ανταγωνιστική τουλάχιστον μέχρι να δεχθεί το δεύτερο γκολ.
Πλούσιο σε φάσεις το α’ μέρος με τον Σαρακηνό να απειλεί πρώτος στο 9’ με το μακρινό άστοχο σουτ του Μαυρίδη και τη Δάφνη να «απαντά» στο 14’ με την κεφαλιά του Καρακίτσου, σε σέντρα του Αλεξανδρίδη, όπου αμυνόμενος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Μέσα σε ένα τετράλεπτο (17’-20’) ο Σαρακηνός είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα ο Τσιαχτάνης έκοψε την προβολή του Κώστα Φλίγκου, στη συνέχεια κεφαλιά του Τσιουρή έδιωξε σε κόρνερ ο Μιχαλόπουλος, ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Φλίγκος είχε κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι. Η… πολιορκία των καρέ της Δάφνης λύθηκε όταν αμέσως μετά ο Μιχαλόπουλος σταμάτησε τον Κ. Φλίγκο.
Στο 32’ η Δάφνη βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τον Καρακίτσο να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων θα μπορούσε να σκοράρει και στη φάση του 36ου λεπτού με προβολή, αλλά ο γκολκίπερ του Σαρακηνού Νίκος Φλίγκος απέκρουσε.
Τελικά το γκολ ήρθε για τον Σαρακηνό στο 39’, όταν ο Τσιουρής έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο δεινός εκτελεστής Κώστας Φλίγκος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες. Στο 41’ ο Κ. Φλίγκος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 45’ ο Μαστακούλης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καταιγιστικός. Στο 59’ ο Καρακίτσος επιχείρησε σουτ που μπλόκαρε ο Ν. Φλίγκος. Τρία λεπτά αργότερα χάθηκε διπλή ευκαιρία για τους «κοκκινόμαυρους». Σουτ του Τζίκα απέκρουσε ο Μιχαλόπουλος, ενώ στην επαναφορά και προ κενής εστίας ο Τσουρής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 65’ ο Καλαμάτας έκανε ένα γέμισμα και ο αλάνθαστος μέχρι εκείνο το σημείο Μιχαλόπουλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει. Ο Τσιουρής που καιροφυλακτούσε έγινε κάτοχος της μπάλας και την προώθησε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, κάνοντας το 0-2. Στο σημείο αυτό το ματς… έσβησε. Η μόνη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 82’ και ήταν μία κεφαλιά του Καρακίτσου που κατέληξε άουτ.
ΔΑΦΝΗ: Μιχαλόπουλος, Χιώτης (75’ Μόσχοβος), Σιαμέτης, Τσιαχτάνης, Λούκας, Αλεξανδρίδης (44’ λ.τρ. Κανούτας), Λιόλιος, Κακάλιας, Καρακίτσος, Μαρέδης (83’ Μπουρουκλής), Μαυρομιχάλης (69’ Βαρελόπουλος).
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Ν. Φλίγκος, Γιοβάνης, Στύλας, Μαυρίδης (60’ Τζίκας), Μοράλες, Χάνος, Μαστακούλης (75’ Τσίγγας), Καλαμάτας, Κ. Φλίγκος, Παλαμιώτης, Τσιουρής.

Απέκτησε Ρουσσά η Δάφνη
Στην απόκτηση του Σπύρου Ρουσσά προχώρησε η Δάφνη. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό που προέρχεται από την Αγία Παρασκευή. Οι «πρασινοκίτρινοι» θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023