Τοπικά

Δυο κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία – Συνολικά 17 στη Θεσσαλία

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία με 17 συνολικά κρούσματα, εκ των οποίων δυο εντοπίστηκαν στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, το ένα κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (14.09.2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ ένα ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
Ta 3 κρούσματα αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (07/09/2020) και εξετάστηκαν δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων, ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (15.09.2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν Τρικάλων.Επίσης, 3 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Τρικάλων μετά από συμπτωματολογία, ενώ τέλος 1 κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 2 κρούσματα μετέβησαν και εξετάστηκαν στο Γ.Ν Λάρισας κατόπιν συμπτωματολογίας, 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (14/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Και τα 2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (14.09.2020) και προέκυψαν ένα κατόπιν ιχνηλάτησης και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το