Τοπικά

Δυναμικό “παρών” από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 

Tο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη στάση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό “παρών” την Τρίτη 24/9 στην απεργία και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου. Επίσης, προαναγγέλλει ότι τη Δευτέρα 23/9 θα πάρει μέρος στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στο εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου στις 18:30.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Ν.Δ., πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σαν οδοστρωτήρας επιτίθεται σε ό,τι έχει απομείνει στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η ένταση της επίθεσης αυτής είναι τα διαπιστευτήρια της νέας κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο, που στη διαφαινόμενη περίοδο αναιμικής, έτσι και αλλιώς, καπιταλιστικής ανάπτυξης, στέλνει τον λογαριασμό στα συνήθη υποζύγια. Την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Αυτό κάνει ως πρώτο βήμα (θα ακολουθήσουν βεβαίως και άλλα), με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί. Χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, των μισθών, αλλά και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι τα «καλούδια» του καλαθιού της προς το κεφάλαιο.

Επιχειρεί απροκάλυπτα να φορτώσει την ανάπτυξή τους, όπως και την κρίση τους, στις πλάτες μας και για να το εξασφαλίσει όσο μπορεί «αναίμακτα», δεν αρκείται απλά στους υποτακτικούς της συνδικαλιστές (τύπου συνδικαλιστικής μαφίας ΓΣΕΕ), αλλά επιχειρεί να νομοθετήσει και πιο αποτελεσματικά μέσα όπως είναι το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία σε εκλογές και συνελεύσεις των συνδικάτων. Ουσιαστικά επιχειρεί να καταργήσει την αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος εκσυγχρονίζοντας το φακέλωμα και προσφέροντας στην εργοδοσία στο πιάτο, σε πραγματικό χρόνο, κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Στο σκηνικό αυτό, ρόλο διεκδικεί και η συνδικαλιστική έκφραση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα και στον χώρο της εκπαίδευσης.
Δεν είναι τυχαίο που στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο Δ.Σ. στις 16/9 η ΔΑΚΕ και ο εκπρόσωπος της παράταξης Ο.Μ. έδωσαν μάχη να μη μπει καν σαν θέμα συζήτησης η πρόταση της Α.Σ.Ε για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις δραματικές για τη συνδικαλιστική δράση προβλέψεις του. Εκεί, δείχνοντας καθαρά αυτό που υπηρετεί ο εκπρόσωπος της παράταξης Ο.Μ. δήλωσε πως το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι ότι πιο σωστό έχει προωθηθεί μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις. Όταν βέβαια μετά από πίεση μας έκαναν την τιμή να παραμείνουν και να μη διαλύσουν τη συνεδρίαση (όπως έκαναν στο προηγούμενο Δ.Σ. για να μη συζητηθεί η πρόταση της Α.Σ.Ε. για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων) δήλωσαν πως έχουν άγνοια του θέματος και θα συνεχιστεί η συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αφού ενημερωθούν (διάβαζε, αφού ψηφιστεί χωρίς αντίδραση το νομοσχέδιο)
Την Τρίτη 24/9 να πάρουμε μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση των δυνάμεων των ταξικών σωματείων και του Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10:00.
Τη Δευτέρα 23/9 να κάνουμε μια νέα αρχή παίρνοντας μέρος στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στο εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου στις 18:30.
Είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας και να μαζικοποιήσουμε τις διαδικασίες του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το