Τοπικά

Δυναμική παρουσία του 1ου Γυμνασίου Βόλου στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου έδωσε το παρόν στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βόλο από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019. Οι καθηγητές κ. Αθηνά Πανηγυριτζόγλου και κ. Δημήτρης Πάτρας με 50 μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας εργασίες που πραγματοποιούνται στο μάθημα της Πληροφορικής αλλά και έργα που υλοποιούνται από την ομάδα ρομποτικής του σχολείου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδειξαν στους επισκέπτες της εκδήλωσης εργασίες που υλοποιούνται με web2 εργαλεία (μία χρονογραμμή για την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών και ένα ψηφιακό μουσείο), ένα βίντεο και ένα κόμικ που δημιούργησαν οι μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας καθώς και έργα που δημιούργησε η ομάδα Erasmus του σχολείου μας, πολλά από τα οποία βραβεύτηκαν από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι πρωτότυπες δημιουργίες της ομάδας ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκαν με Arduinο.

Επίσης το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την πόλη του Βόλου στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις υπόλοιπες 15 πόλεις που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία του Δρ Απόστολου Ξενάκη, Διδάσκων με θέμα «Δια-θεματικά σενάρια STEM και Αλγοριθμικής «ζωγραφικής» με Pencil Code» το οποίο αφορά την διαθεματική προσέγγιση σεναρίων πληροφορικής (αλγορίθμων/προγραμματισμού) με μαθηματικά (γεωμετρία / γεωμετρικά σχήματα) με τη χρήση του on line λογισμικού οπτικού προγραμματισμού Pencil Code.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το