Τοπικά

Δράση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής :«Στον Βόλο υπάρχει πρόβλημα στη χρήση των κόμβων»

 

Ρεπορτάζ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Βιντεοσκοπήσεις με drones και κάμερες έλαβαν θέση χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στον κόμβο μπροστά από τα παλιά ψαράδικα της πόλης. Εκπαιδευτές σχολών οδηγών με εκπαιδευτικά οχήματα, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και υπό την επιτήρηση του τμήματος Τροχαίας Βόλου, έκαναν «βόλτες» στον κόμβο και συλλέξαν υλικό, σε μία δράση ενημέρωσης των πολιτών για την σωστή χρήση τους.
Όπως ανέφερε στη «Θ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Χρήστος Κάρκας, σκοπός της χθεσινής δράσης ήταν το Σωματείο να μπορέσει να δείξει με έναν διαδραστικό τρόπο, πώς πρέπει να χρησιμοποιούν οι νέοι, αλλά και οι παλιοί οδηγοί τους κόμβους, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να αποφεύγονται τα ατυχήματα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Βόλο υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη χρήση των κόμβων, καθώς είναι ένα καινούργιο κόμματι της οδικής κυκλοφορίας της πόλης, για το οποίο, ειδικότερα οι παλαιότεροι οδηγοί, δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος, οι κόμβοι έχουν συγκεκριμένη και κατάλληλη σήμανση, την οποία οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν και αν ακολουθήσουν, θα αποφύγουν να μπερδευτούν και να αποτελέσουν κίνδυνο για εκείνους, αλλά και τους άλλους οδηγούς. Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως «στους κόμβους, όπως και στους υπόλοιπους δρόμους, ισχύουν οι λωρίδες κυκλοφορίας, άρα ισχύουν και οι ίδιοι κανόνες: Δεν αλλάζουμε άσκοπα λωρίδες, χρησιμοποιούμε πάντα το φλας, εισερχόμαστε και εξερχόμαστε από αυτούς πάντα με χαμηλή ταχύτητα».
«Θυμόμαστε πάντα εντός της πόλης να κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα, για να μπορούμε να αποφεύγουμε τα ατυχήματα, ή τουλάχιστον να γλιτώνουμε από αυτά με μικρές υλικές ζημιές, χωρίς να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή. Δείχνουμε σεβασμό στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Πρέπει να αποκτήσουμε μία ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς, την ίδια ευγένεια που έχουμε και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν τον επιπλήττω, δεν κάνω χειρονομίες, προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου και τον ίδιο. Προσπαθούμε όλοι για να γίνονται λιγότερα ατυχήματα. Οι δράσεις του Σωματείου θα συνεχιστούν και θα φθάσουν και στα σχολεία, για να γνωριστούν τα παιδιά με την οδήγηση και τους κανόνες της. Η αίθουσα θεωρίας βρίσκεται πια στον δρόμο», τόνισε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

65 στελέχη από Μαγνησία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Στα 65 ανέρχονται τα στελέχη από τη Μαγνησία που συμμετέχουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το…

24 Φεβρουαρίου 2024

Άγγελος Συρίγος από Βόλο: Ήρεμα νερά στο Αιγαίο έως αμερικανικές εκλογές

Η εκτίμηση ότι η ηρεμία στο Αιγαίο θα διαρκέσει μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, δηλαδή τον…

24 Φεβρουαρίου 2024

Διαδραστικός χάρτης για το έργο του Θεόφιλου

  Η ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας «Παναγιώτης Κατσιρέλος» συμμετέχει για 7η…

24 Φεβρουαρίου 2024

“Πυρά» από τον Ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Μαν. Φράγκο

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ Τον Βόλο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης…

24 Φεβρουαρίου 2024

Προκαταρκτική για το επεισόδιο με τους εξωσχολικούς – Μάστιγα ο εθισμός στο διαδίκτυο με οικονομικό αντίκτυπο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με την είσοδο εξωσχολικών σε Γυμνάσιο του Βόλου…

24 Φεβρουαρίου 2024

“Μονομαχία” Ίωνα-Ανόρθωσης στην Πορταριά για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίωνα και την Ανόρθωση, που θα διεξαχθεί αύριο στην Πορταριά δεσπόζει…

24 Φεβρουαρίου 2024