Τοπικά

“Πυρά» από τον Ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Μαν. Φράγκο

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Τον Βόλο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος, στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων σε όλη την επικράτεια. Μετά από μία σύντομη περιοδεία στην λαϊκή αγορά της πόλης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «PARK», στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο πρόσφατο ευρωπαϊκό ψήφισμα για το κράτος δικαίου της χώρας και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ο κ. Φράγκος, ανέφερε πως, πέραν των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και της ακρίβειας, η βαθύτερη και σημαντικότερη κρίση είναι η κοινωνική, αναφερόμενος στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο χαρακτήρισε «ντροπιαστικό».
Ο ίδιος δήλωσε, όσον αφορά το «καταδικαστικό» ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, πως η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την πλειοψηφία των περιεχομένων του ψηφίσματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, ο λόγος για τον οποίο το κόμμα το καταψήφισε, είναι γιατί το ψήφισμα καλούσε την Κομισιόν να αξιολογηθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία προορίζονται για την Ελλάδα, κάτι στο οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Φράγκος, το κόμμα δεν θα μπορούσε ποτέ να βάλει την υπογραφή του.
Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής, η Ελληνική Λύση παρακολουθεί στενά το ζήτημα του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος για εκείνη θα έπρεπε να είναι η «ναυαρχίδα» της οικονομίας της χώρας, αποφεύγοντας η οικονομία της Ελλάδας να βασίζεται αποκλειστικά στην τουριστική βιομηχανία.
Αναφορικά με τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Φράγκος σημείωσε πως οι τρεις βασικοί πυλώνες του κυρίως προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι τρεις: Ο «παραλογισμός» για την προστασία του περιβάλλοντος που έχει φέρει δύσκολους κανόνες που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, το γεγονός ότι αυτοί δεν ισχύουν σε τρίτες χώρες με αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα να πουλούν τα προϊόντα τους φθηνότερα και η ακριβή ενέργεια και η λάθος εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας που αύξησε περαιτέρω το κόστος της.

Share
Ετικέτες: φράγκο

Πρόσφατα άρθρα

Προκαταρκτική για το επεισόδιο με τους εξωσχολικούς – Μάστιγα ο εθισμός στο διαδίκτυο με οικονομικό αντίκτυπο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με την είσοδο εξωσχολικών σε Γυμνάσιο του Βόλου…

24 Φεβρουαρίου 2024

“Μονομαχία” Ίωνα-Ανόρθωσης στην Πορταριά για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίωνα και την Ανόρθωση, που θα διεξαχθεί αύριο στην Πορταριά δεσπόζει…

24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΡΜΑΝΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού…

24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας αδελφού, θείου και φίλου…

24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΛΛΙΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής…

24 Φεβρουαρίου 2024