Τοπικά

Δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Η  ομάδα υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου  στο πλαίσιο του προγράμματος πρωτοβάθμιας υγείας της 5ης ΥΠΕ  και σε  συνεργασία με τη κοινότητα , φορείς της περιοχής  και τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση  υλοποιεί πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού ευθύνης του Κέντρου Υγείας και πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.

Σκοπός της δράσης μας είναι η αλλαγή συμπεριφοράς στα άτομα πάνω από 50 ετών (γυναίκες-άνδρες)καθώς και από 45 ετών άτομα  με οικογενειακό ιστορικό σε σχέση με τη διατροφή ,άσκηση ,κάπνισμα και την κινητοποίηση του πληθυσμού για την ένταξη του προσυμπτωματικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.

Στους στόχους μας  είναι η ενημέρωση της ομάδας στόχου καθώς και η υιοθέτηση μιας υγιούς στάσης ζωής του νεώτερου πληθυσμού και η απομυθοποίηση της ιδιαιτερότητας της εξέτασης (κολονοσκόπηση) καθώς και η αναγκαιότητα της ένταξης στο προληπτικό έλεγχο.

Η κολονοσκόπηση σώζει ζωές, γι΄αυτό η ενημέρωση του κοινού και η ενίσχυση της πρόληψης ,με προγράμματα μαζικού  προληπτικού ελέγχου και συγκεκριμένα κολονοσκοπήσεων στον πληθυσμό άνω των 50 ετών ,είναι στόχος της γαστρεντερολογικής κοινότητας ,ο οποίος πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους συναρμόδιους φορείς της πολιτείας ,και όχι μόνο.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του τριημέρου ενημέρωσης του κοινού για τη δυνατότητα πρόληψης του καρκίνου παχέος  εντέρου, που διοργανώνει στο Βελεστίνο  η ομάδα υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου στις 5,6,7 Νοεμβρίου στο χώρο του Κ. Υγείας   όπου θα φιλοξενείται τρισδιάστατο φουσκωτό ομοίωμα παχέος εντέρου της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας και σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το χώρο της  ,με σκοπό την ενημέρωση όλων μέσα από μια βιωματική περιήγηση στο τρισδιάστατο ομοίωμα ,την κατανόηση της μορφολογίας του παχέος εντέρου ,τη λειτουργία και τους τρόπους διάγνωσης των συμπτωμάτων ,καθώς και τον σημαντικό ρόλο της σωστής διατροφής και Άσκησης ,δημιουργώντας έτσι γερά θεμέλια για τη νέα γενιά .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το