Τοπικά

Δραματικές εξελίξεις για τη ΔΕΥΑΜΒ – Ορατός ο κίνδυνος κατασχέσεων από την ΕΡΓΗΛ – Πλήρης επιβεβαίωση της «Θ»

Απόλυτη επιβεβαίωση της «Θ» η οποία από τις 20 Ιουλίου είχε δημοσιεύσει πληροφορίες για τις δραματικές συνέπειες της νομικής διαμάχης της ΔΕΥΑΜΒ με την εταιρεία ΕΡΓΗΛ.
Συγκεκριμένα, η «Θ» είχε αποκαλύψει ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε λάβει απόγραφο (αντίγραφο εξ΄απογράφου) με διορία τριών μηνών για να πληρώσει στην ΕΡΓΗΛ τα 11 εκ. που διεκδικεί, ειδάλλως η εταιρεία θα προχωρούσε σε κατάσχεση.

Ο Δήμος Βόλου είχε διαψεύσει το ρεπορτάζ, ωστόσο σήμερα ο ίδιος ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε και επίσημα ότι η ΔΕΥΑΜΒ απειλείται με κατάσχεση όλων των λογαριασμών της από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, εντός 20 ημερών, και μάλιστα αναγκάστηκε να απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης για συστράτευση ενάντια στον κίνδυνο αυτό.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία ΕΡΓΗΛ διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ 11 εκ. ευρώ. Ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο για επίθεση που δέχεται η πόλη από έναν σκληρό εχθρό και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά όλη την πόλη.
«Να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα», είπε και υποστήριξε ότι εγκληματικοί χειρισμοί υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων έφεραν την πόλη σ’ αυτή τη θέση σήμερα.
Όπως είπε, υπάρχει ηθικό ζήτημα, αφού «κάποιοι βρήκαν ανοιχτό ένα παράθυρο στο νόμο και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρήματα που δεν τους ανήκουν».
Μίλησε για σκληρούς εργολάβους και εξέφρασε την ελπίδα ότι την υπόθεση θα τη χειριστεί δικαστής με ήθος, ακεραιότητα και δικαστική συνείδηση.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και των δημοσιογράφων, αφού, όπως, είπε, δεν πρόκειται για ένα προσωπικό θέμα, αλλά για μια υπόθεση που αφορά όλο τον Βόλο.
Προανήγγειλε, τέλος, ενημέρωση των αντιπολιτεύσεων στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τι έλεγε ο Δήμος Βόλου τον Ιούλιο
«Αναφορικά με την “πληροφορία” που αναγράφηκε σε γνωστό site του Βόλου, σύμφωνα με την οποία από την ΕΡΓΗΛ ήδη έχει σταλεί απόγραφο προς τη ΔΕΥΑΜΒ για να προχωρήσει σε κατάσχεση, θέλουμε υπευθύνως να ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη συμβεί.
Βέβαια, δεδομένων των στενών σχέσεων του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού ΜΜΕ με αυτούς που επέτρεψαν, αν δεν συνέδραμαν κιόλας, την εταιρεία στη δημιουργία της απαράδεκτης και σκανδαλώδους αυτής κατάστασης σε βάρος των συμφερόντων των Βολιωτών, πιθανότατα αυτό θα συμβεί σύντομα και προς τούτο δεν μας εκπλήσσει.
Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα και να παραδοθούμε αμαχητί στις ορέξεις του κάθε εργολάβου, και θα δώσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη μάχη για την τελική δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ, του Δήμου Βόλου και συνολικά της τοπικής μας κοινωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το