Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη “Τα πλημμυρικά φαινόμενα στον αστικό ιστό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας”

Με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες στην πόλη του Βόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Και για να βάζουμε τα θέματα όλα στη σωστή τους βάση : τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο εστί μεθερμηνευομενον, οριοθέτηση διευθέτηση του Ξηριά , αντιπλημμυρικά έργα Κραυσίδωνα , λίμνη Κάρλα , καθαρισμοί ρεμάτων , τεχνικά έργα Πηλίου, Μαυρομάτι , οριοθέτηση διευθέτηση χειμάρρων Σκιάθου κτλ …λειτούργησαν στην εντέλεια και επαρκέστατα, καταδεικνύοντας τη σωτήρια αποτελεσματικότητα τους . Καμία περιοχή ΔΕΝ υπέστη ζημιές από υπερχείλιση ρέματος ή από προβλήματα έργων που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια.

Τουναντίον η υπερχείλιση των ρεμάτων αποτέλεσε αίτιο καταστροφών σε παρελθόντα έτη , ενώ χθες δε δημιουργήθηκε τέτοιο επικίνδυνο ενδεχόμενο λόγω μη λειτουργίας των έργων που υλοποιήσαμε … Τα πλημμυρικά φαινόμενα χθες στον αστικό ιστό της πόλης έχουν να κάνουν με τους αγωγούς ομβρίων , τη δυνατότητα απορρόφησης του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σε μικρό χρονικό διάστημα ,τα φρεάτια απορροής που έφραζαν από φερτές ύλες και το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης .

Αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα καμίας Περιφέρειας ανά την Ελλάδα εξ ου και όλα τα συνεργεία του ΔΗΜΟΥ και της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονταν και επιχειρούν μέχρι και τώρα . Αυτά προς ενημέρωση . Προφανώς πίστευα πως στα αυτονόητα εξήγηση δε χρειάζεται αλλά στην πολιτική προφανώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κατά τη Μακιαβελική άποψη και το πληκτρολόγιο του καναπέ εν τέλει καλά κρατεί. Χρόνια πολλά ΚΑΙ στους φωτεινούς παντογνώστες και “ακριβοδίκαιους”, ευτυχώς ελάχιστους, κριτές των πάντων . Καλή φώτιση”.

Να σημειωθεί ότι χθες με αντλίες νερού απομακρύνθηκαν από την Π.Ε. Μαγνησίας, λιμνάζοντα νερά στο επαρχιακό δίκτυο , στο ύψος της Γορίτσας μέχρι και την Αγριά , φερτές ύλες, λόγω του νερού , από φρεάτια στο επαρχιακό δίκτυο και σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, όπου συσσωρεύτηκε όγκος νερού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το