Τοπικά

Δωρεάν σίτιση για ακόμη δυο χρόνια στο Πανεπιστήμιο

panepistimio

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνος ένας υποψήφιος για να γίνει ανάδοχος, ενώ προσφέρει 5-10% επιπλέον δωρεάν κάρτες σίτισης σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

Το θέμα του διαγωνισμού για τη σίτιση συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στο Φυτόκο.

Ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος τόνισε πως χθες κυριάρχησαν τα ακαδημαϊκά θέματα, όπως η ίδρυση εργαστηρίων, αλλά και η εξέταση κάποιων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία βρίσκονται σε ικανοποιητικό αριθμό. Αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενος στο θέμα των διαγωνισμών τόνισε πως τα τμήματα και τα εργαστήρια ενισχύονται με νέο εξοπλισμό, καθώς εξασφαλίστηκαν πόροι από προηγούμενες και τωρινές χρηματοδοτήσεις.

Για το διαγωνισμό της σίτισης ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και αντιμετωπίζεται το ζήτημα της δωρεάν σίτισης των φοιτητών στο Βόλο, τη Λάρισα και τη Λαμία για τα επόμενα δύο χρόνια. Η κατακύρωση του διαγωνισμού είναι ήδη γεγονός, ενώ ενδιαφερόμενος για ανάδοχος είναι ένας και ειδικότερα αυτός που έχει αναλάβει τη σίτιση στο ίδρυμα εδώ και χρόνια. Μάλιστα ο ενδιαφερόμενος προσφέρει επιπλέον 5%-10% δωρεάν κάρτες σίτισης για τους φοιτητές του Βόλου, της Λάρισας και της Λαμίας, καθώς στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα υπάρχει άλλος ανάδοχος. Στις τρεις αυτές πόλεις οι φοιτητές που έχουν κάρτα δωρεάν σίτισης ανέρχονται στους 2.500. Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών ανέρχεται στα 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να συσταθεί η εταιρεία στο Πανεπιστήμιο που θα σχετίζεται με τη δημιουργία εταιρειών spin-of, δηλαδή καινοτόμων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα την τεχνολογία και μπορούν να δημιουργηθούν πολύ γρήγορα.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει δέκα τέτοιες εταιρείες μέχρι και το 2018.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το