Πολιτισμός

Δωρεάν σεμινάριο για τη θεατρική έρευνα στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

xristaki

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016 παρουσιάζει την Ανδρονίκη Χριστάκη, σε ένα σεμινάριο διάρκειας 48 ωρών εργαστηριακού χαρακτήρα με τίτλο «Θεατρική έρευνα, παρουσίαση υλικού «Μήδεια» σε θεατρική μορφή».

Πρόκειται για εργαστηριακή έρευνα σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο πάνω στην διερεύνηση μεθόδων, τεχνικής, κατανόησης, δράσης και ομιλίας στο θέατρο. Ουσιαστικά αφορά σε μια προσωπική διαδικασία προσέγγισης λειτουργίας νου και σώματος με στόχο την ανάπτυξη μιας δημιουργικής σκηνικής παρουσίας.

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος
Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών 125, Βόλος
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
• Τρίτη 5 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Τετάρτη 6 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Πέμπτη 7 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Παρασκευή 8 Ιουλίου 18.00μμ- 23.00μμ
• Σάββατο 9 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Δευτέρα 11 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Τρίτη 12 Ιουλίου 18.00μμ-23.00μμ
• Τετάρτη 13 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Πέμπτη 14 Ιουλίου 18.00μμ – 23.00μμ
• Παρασκευή 15 Ιουλίου 18.00μμ – 21.00μμ

***Την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα γίνει παρουσίαση υλικού «Μήδεια» σε θεατρική μορφή από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στις 21.30μμ στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Χριστάκη.
Η είσοδος για το κοινό κατά την διάρκεια της παρουσίασης είναι Δωρεάν.

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Γεννήθηκε στο Augsburg της Γερµανίας.
Σπούδασε την τέχνη του ηθοποιού στη Δραµατική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Ξεκίνησε ως ηθοποιός παίζοντας στο παιδικό στέκι του Εθνικού Θεάτρου στο έργο “Οµήρου Οδύσσεια – Το παραµύθι των παραµυθιών” της Κάρµεν Ρουγγέρη.
Εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην τηλεοπτική μεταφορά των έργων “Τα παιδιά της Νιόβης” του Τάσου Αθανασιάδη και “Μάγισσες της Σµύρνης” της Μάρας Μεϊµαρίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσοµύτη.
Παρακολούθησε µαθήµατα χορού µε τη χορογράφο Ζουζού Νικολούδη συμμετέχοντας στην οµάδα της.
Ασχολήθηκε µε τις σύγχρονες µορφές θεάτρου κατά τη συµµετοχή της στην 7η θερινή Ακαδηµία του Εθνικού θεάτρου µε θέµα “Ατµόσφαιρες”, που έλαβαν χώρα στη Σύρο. (Εργαστήρια: Έλενα Πέγκα – Στάθης Ιωάννου, Γιάννης Παρασκευόπουλος – Νίκος Σαριδάκης).
Έπαιξε στους Δελφούς στο έργο “Φαίδρα ή Άλκηστη love stories” της Έλενας Πέγκα στο ρόλο της Φαίδρας σε σκηνοθεσία της ίδιας συγγραφέα. Το έργο προβλήθηκε στα πλαίσια της ΧΙΙΙ Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράµατος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών µε θέµα “Η Γυναίκα στο Αρχαίο Δράµα”.
Εµβάθυνε στο Αρχαίο Δράµα, συµµετέχοντας σε σειρά σεµιναρίων στο Κέντρο Αρχαίου Δράµατος “Δεσµοί”.
Συμμετείχε ως βοηθός χορογράφου στο έργο “Τρισεύγενη” του Κωστή Παλαµά που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου στο Εθνικό Θέατρο.
Συµµετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στo παιδικό musical του Μουσικοσυνθέτη και Συγγραφέα Τάσου Ιωαννίδη µε τραγούδια – µουσική του ίδιου και στίχους της Παυλίνας Παµπούδη που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαµάκη στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.
Συµµετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στο έργο “Φλαντρώ” του Παντελή Χορν που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου στο Εθνικό Θέατρο.
Έπαιξε στα έργα “Ο ουρανός κατακόκκινος – Σ’ εσάς που µε ακούτε” της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.
Παρακολούθησε εργαστήρια φωνητικής – κινησιολογίας µε κατεύθυνση “Ανθρώπινη Φωνή” µε το βαρύτονο Σπύρο Σακκά, τη χορογράφο Νατάσσα Ζούκα και τον ηθοποιό Ταξίαρχο Χάνο, στο πλαίσιο των εργαστηρίων που φιλοξενεί το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
Συµµετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στo µουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραµµα “Ανθρωπος και Φύσις. Από τον ‘Οµηρο στον Ελύτη” σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του 50ου επετειακού συνεδρίου Europa Nostra.
Σκηνοθέτησε την παράσταση Limbo σε κείµενο-ερµηνεία και µουσική Φένιας Παπαδόδηµα που ανέβηκε στο Faust Theatre.
Ασχολήθηκε και ασχολείται με την προπόνηση ηθοποιών, για τις εισαγωγικές εξετάσεις σχολών, θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το