Τοπικά

Δωρεάν ‘”WiFi'” σε διάφορα σημεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ελεύθερη πρόσβαση σε ασύρματο διαδίκτυο, παρέχεται σε διάφορα σημεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και ήδη κάτοικοι των περιοχών και επισκέπτες χρησιμοποιούν την δωρεάν συνδεσιμότητα σε δημόσιους χώρους.
” Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως στα δημαρχιακά μέγαρα, τις πλατείες χωριών, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Λάκης Κοντογιώργος, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση σημείων πρόσβασης σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία Ζαγοράς, στην Αγ. Παρασκευή Ζαγοράς, στο Πουρί, στη Μακρυράχη, στο Ανήλιο, στον Κισσό, στο Μούρεσι, στην Τσαγκαράδα (δύο σημεία), στο Ξουρίχτι, στο Παπά – Νερό, στον Αη Γιάννη, στους Αγ. Σαράντα και στο Χορευτό.
Προσπαθήσαμε από τον συνολικό προϋπολογισμό των 15.000 ευρώ να καλύψουμε όσες περισσότερες περιοχές μπορούσαμε και πληρούσαν τα κριτήρια του προγράμματος και ορίσαμε τα “κέντρα δημόσιας ζωής” στα οποία εγκαταστάθηκαν τα σημεία ασύρματης πρόσβασης και δεν παρέχεται ήδη ανάλογη δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Τα νέα δίκτυα WiFi4EU τα οποία ήδη λειτουργούν στον Δήμο μας, παρέχουν εμπειρία υψηλής ποιότητας σε όλους τους τελικούς χρήστες με ικανότητα εξυπηρέτησης τουλάχιστον 50 χρηστών ταυτοχρόνως, χωρίς υποβάθμιση των επιδόσεων.
Διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τη δωρεάν, χωρίς κωδικούς ή οικονομική επιβάρυνση, σύνδεση των χρηστών και ήδη υπάρχει ικανοποίηση από τους χρήστες της υπηρεσίας για τις επιδόσεις”, καταλήγει ο κ. Κοντογιώργος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το