Τοπικά

Δωρεά στη ΜΕΘ από βολιώτικη εταιρεία – Επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία της για την προσφορά της

Σε μια σημαντική δωρεά για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε βολιώτικη εταιρεία η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της για την τόσο σπουδαία αυτή ενέργεια που δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για την εξέλιξη του «Αχιλλοπούλειου».
Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου συνεδρίασε χθες και έκανε δεκτή τη δωρεά που αφορά στη ΜΕΘ. Επισημαίνεται πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της δωρεάς αυτής έχει αξία κοντά στα 150.000 ευρώ.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της ΜΕΘ χρειαζόταν αναβάθμιση και βρέθηκε η βολιώτικη εταιρεία για να προχωρήσει σε μια σπουδαία πράξη. Πιο συγκεκριμένα ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια ενός υπερσύγχρονου σταθμού παρακολούθησης με οκτώ μόνιτορ καθώς και την ενίσχυση με άλλα δύο φορητά μόνιτορ. Σημειώνεται πως οι κλίνες στη ΜΕΘ ανέρχονται στις οκτώ, επομένως με τον νέο αυτό εξοπλισμό αναβαθμίζεται πλήρως διαθέτοντας μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Αυτό που χρειάζεται να τονιστεί, είναι πως μια βολιώτικη εταιρεία είχε την ευαισθησία να συνδράμει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το Νοσοκομείο Βόλου και τον αγώνα που κάνει για να προσφέρει ποιοτικές και αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.
Παράλληλα αναδεικνύεται η αξία και η σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς η εταιρεία παρά τις δύσκολες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα στο κομμάτι στήριξης της κοινωνίας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε πως «με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε μια σημαντική δωρεά στο Νοσοκομείο Βόλου. Πιο συγκεκριμένα βολιώτικη εταιρεία που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει σε μια πράξη δωρεάς προς το «Αχιλλοπούλειο» με στόχο την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Η δωρεά έγκειται στην απόκτηση από πλευράς Νοσοκομείου ενός υπερσύγχρονου σταθμού παρακολούθησης των ασθενών με οκτώ μόνιτορ για τη ΜΕΘ, καθώς και άλλων δύο φορητών μόνιτορ. Η αξία του συγκεκριμένου εξοπλισμού υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου συνεδρίασε και έκανε αποδεκτή τη σημαντική αυτή δωρεά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη βολιώτικη εταιρεία για αυτή την ενέργεια που αποδεικνύει στην πράξη το μεγάλο ενδιαφέρον και την ευαισθησία της για τον μεγάλο πυλώνα της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία που είναι το Νοσοκομείο αναδεικνύοντας συγχρόνως την αξία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Πλέον η ΜΕΘ αποκτά ένα υπερσύγχρονο εξοπλισμό και μαζί με τους νέους αναπνευστήρες που θα αποκτήσουμε με έκτακτη επιχορήγηση, θα διαθέτει μηχανήματα και εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, του 2018. Μάλιστα δημιουργούνται τα περιθώρια για να ενταχθεί τμήμα του νυν εξιλασμού της ΜΕΘ στη ΜΑΦ που σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το