Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Επί ποδός θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενόψει της επετείου για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μία μόλις ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, για την οποία και θα βρίσκονται επί ποδός δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής, οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα κατακλυστούν από πλήθος κόσμου που θα διαδηλώσει με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί αύριο, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, ενόψει της επετείου για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επί ποδός θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς από το πρωί έχουν προγραμματιστεί πολλά συλλαλητήρια.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες».

Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της Ελλάδας, καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαθητές έπαιξαν goal ball βιώνοντας την αναπηρία

    Στο γνωστό παραολυμπιακό άθλημα για τα άτομα με αναπηρία όρασης, το goal ball,…

5 Δεκεμβρίου 2023

Με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και €50.000 πρόστιμο απειλείται ο κακοποιητής του Όλιβερ

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ βρίσκεται…

5 Δεκεμβρίου 2023

700.000.000 ευρώ το κόστος πλημμυρών στη Θεσσαλία – 7.417 σπίτια, επιχειρήσεις, Ι.Χ με ασφαλισμένες ζημιές

  Στα 7.415 ανέρχονται τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και τα φωτοβολταικά πάρκα τα…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΣ Θεσσαλίας “Όχι στην εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό”

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, έχουν εκφράσει επανειλημένα την πλήρη αντίθεσή τους στην…

5 Δεκεμβρίου 2023

Ο Παναγιώτης Λούτσος νέος Πρόεδρος της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου»

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου», για την περίοδο 2023-2026, που…

5 Δεκεμβρίου 2023

Ζητεί διαβούλευση ΜΠΕ για το FSRU στον Βόλο ο Σύλλογος “Ο Παγασητικός μας ενώνει”

Με επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ο…

5 Δεκεμβρίου 2023