Τοπικά

Διοικητικούς υπαλλήλους χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στους 440 ανέρχονται οι διοικητικοί υπάλληλοι και ευρύτερα οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά τη συγχώνευσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Βέβαια καταγράφονται ελλείψεις σε διάφορες υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσει στην επάνδρωσή τους με προσωπικό.
«Η υπηρεσία διοικητικής υποστήριξης διαθέτει πέντε υπαλλήλους οι οποίοι θα πρέπει να βγάλουν τη δουλειά της οργάνωσης για όλο το πανεπιστήμιο, ενώ ίδια ζητήματα μειωμένου προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλα τμήματα, όπως αυτό της μισθοδοσίας».

Με αυτά τα λόγια ο αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τμήματα της κεντρικής υπηρεσίας του ιδρύματος λόγω έλλειψης προσωπικού.
Όπως εξηγεί ο ίδιος «μπορεί το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά την συγχώνευσή του με το ΤΕΙ Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας να διαθέτει 440 εργαζόμενους, όμως στην κεντρική υπηρεσία που είναι η «καρδιά» του Ιδρύματος και τα τμήματά της στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο «Παπαστράτος» οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τον αριθμό που θα θέλαμε. Θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον άλλους 10-20 διοικητικούς υπαλλήλους για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τη διεύρυνση του ιδρύματος. Στο Τμήμα Μισθοδοσίας εργάζονται πέντε άτομα που έχουν να ασχοληθούν με τα μισθολογικά θέματα όλων των υπαλλήλων και των πανεπιστημιακών. Λίγα άτομα έχει το τμήμα διοικητικής υποστήριξης, αλλά και το τμήμα που ασχολείται με τους πανεπιστημιακούς. Γενικώς οι ελλείψεις είναι παντού».

Το πανεπιστήμιο έχει αποστείλει στο υπουργείο παιδείας το νέο οργανόγραμμα με τις υπηρεσίες. «Θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο, ώστε να διεκδικήσουμε και άλλες μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε υπάρχει ενδιαφέρον εργαζομένων από άλλους φορείς να έρθουν στο πανεπιστήμιο για να εργαστούν».
Το χωροταξικό είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί την πρυτανική αρχή. «Ενώ χρειαζόμαστε διοικητικούς υπαλλήλους, δεν υπάρχουν οι χώροι για να βάλουμε ακόμη και τα γραφεία. Οι χώροι στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου έχουν καλυφθεί και πρέπει να βρεθούν λύσεις».
Την ίδια στιγμή «πονοκέφαλο» προκαλούν στην πρυτανική αρχή οι συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων. «Φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης εργαζόμενοι που είχαν ικανότητες και εμπειρία και τα κενά πρέπει να καλυφθούν με εργαζόμενους οι οποίοι θα διαθέτουν γνώσεις. Μέσα σε δύο χρόνια θα έχουν φύγει αρκετοί εργαζόμενοι» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Το νέο δεδομένο είναι πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεγάλωσε έχει επεκταθεί σε πέντε πόλεις με 35 τμήματα και ισάριθμες γραμματείες που απορροφούν προσωπικό και θα πρέπει να τονωθεί με προσωπικό, στην κεντρική του υπηρεσία, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη οργανωτική και διοικητική λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το