Τοπικά

«Η δημοτική αρχή Βόλου θέλει να αλλάξει τον χαρακτήρα του πάρκου Αναύρου με την πίστα skateboard”

skate-park-finder-indoor-outdoor-directory-skate-shop-Shoreham3

«H επιλογή της δημοτικής αρχής Bόλου να δημιουργήσει στο πάρκο του Αναύρου πίστα για skateboard δεν έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της να ανταποκριθεί σε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα πολλών νέων ανθρώπων της πόλης μας. Αντίθετα, έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του αιτήματος, προκειμένου να προωθήσουν το πραγματικό τους σχέδιο, που είναι να αλλάξει σταδιακά χαρακτήρα το πάρκο του Αναύρου και να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί, όπως και εκείνες που προφανώς σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στο μέλλον».

Τα παραπάνω επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε σημερινή ανακοίνωση της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης”, η οποία καταψήφισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το σχετικό θέμα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι αδιαφορεί για την ουσιαστική κατάργηση ενός σημαντικού χώρου αναψυχής και περιπάτου των συμπολιτών και για την όχληση που μπορεί να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, ότι δεν νοιάζεται για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, αφού Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου, αλλά και οι συνοικίες, η Νέα Ιωνία, οι περιφερειακές δημοτικές ενότητες.

“Γι’ αυτό και εγκαταλείπει με τέτοια ευκολία”, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που πρόβλεπε τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ μιας ευρύτερης παρέμβασης σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, στις βόρειες συνοικίες του Δήμου (στο Καραγάτς), που περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Δήμου-Ελύτη-Κατράκη-Περραιβού, συνολικής έκτασης 4.570,43 τ.μ., με τη δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard 1600 τ.μ., γηπέδου μπάσκετ 565 τ.μ., χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς 1040 τ.μ.. Μια παρέμβαση που έχει απόλυτη ωριμότητα για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, αφού έχει εκπονηθεί από τον Δήμο πλήρης μελέτη, που λαμβάνει υπόψη και κατασκευές αντίστοιχων χώρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντίθετα, το έργο που προωθεί η δημοτική αρχή θα γίνει από πόρους του Δήμου, την ώρα που υπάρχουν πιεστικές κοινωνικές ανάγκες”.
«Δυστυχώς, η μόνη παράταξη που καταψήφισε τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», ενώ οι άλλες μειοψηφίες την υπερψήφισαν. Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη θέση μας για άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, που, και τη δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard εξασφαλίζει, και μια μεγάλη συνοικία της πόλης αναβαθμίζει, και πόλο προσέλκυσης επισκεπτών από άλλες πόλεις θα αποτελέσει», καταλήγει η ανακοίνωση της «Επιλογής Ευθύνης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το