Οικονομία

Δημοσιονομικά και δαπάνες υγείας στο μικροσκόπιο της τρόικας

troika

Ολα τα δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2014 και του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που κράτησε περίπου 4 ώρες.
Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών συμμετείχαν στην συνάντηση από την αρχή ο Ρίσι Γκογιάλ του ΔΝΤ και ο Ντεκλάν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αργότερα προσήλθε με καθυστέρηση στο υπουργείο Οικονομικών και ο Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σχετικά με τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2014 και του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015 και πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της τρόικας «άκουσαν τα επιχειρήματά μας».
Ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015, για το οποίο η τρόικα επιμένει στο 3% του ΑΕΠ.
Μετά το πέρας των συνομιλιών, ακολούθησε συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη για τις δαπάνες στον τομέα της υγείας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το