Τοπικά

Δημήτρης Προύσαλης: Ο χρόνος έχει δοκιμάσει τα λαϊκά παραμύθια

Λαϊκές ιστορίες με τον δικό του μοναδικό τρόπο, αφηγήθηκε χθες στον Δίαυλο, ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας παραμυθάς που ασχολείται με τη μελέτη, ανάλυση και καταγραφή του λαϊκού παραμυθιού από το 1999 και έχει επιδείξει ένα σημαντικό έργο από βιβλία και άλλες πολλές δράσεις, πάντα όμως με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια στο υλικό που συλλέγει και μελετά.

Ο Δημήτρης Προύσαλης μιλώντας στη «Θ» ανέφερε πως «ζώντας» μέσα στα παραμύθια μας δίνεται η δυνατότητα να ενώσουμε την προσωπική μας εμπειρία με τη συλλογική εμπειρία του κόσμου και μέσα από συμβολικές ιστορίες που λειτουργούν σε ένα πλαίσιο μεταφορικό να μπορέσουμε να σηκώσουμε το «αχ» της καθημερινότητας πιο ψηλά και να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πως τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να κρατάμε μια ενεργητική στάση στη ζωή μας.
«Όπου υπάρχει ελπίδα μπορεί να μπολιαστεί η καλοσύνη. Όπου υπάρχει ο συλλογικός λόγος των ανθρώπων που ποτέ δεν τους γνωρίσαμε, εκεί μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε σε έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που ζούμε μέχρι τώρα. Τα παιδιά ζούνε με παραμύθια της δικής τους εποχής που περνούν μέσα από τη γραφή άξιων συγγραφέων , όμως τα λαϊκά παραμύθια είναι ολονών , τα έχει δοκιμάσει ο χρόνος και ακούγονται ταυτόχρονα από μικρούς και μεγάλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το