Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Παρακαλούμε την Παναγία να μας στηρίξει στον καιρό της πανδημίας»

Στην πανηγυρίζουσα και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η Απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου.

Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο πλαισίωσε πλήθος κληρικών, κυρίως από την επαρχία του Αλμυρού. Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης και ικανός αριθμός ευλαβών προσκυνητών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «καλούμαστε να ξαναζήσουμε την χαρά της Κοιμήσεως και της Μετάστασής Της, που είναι καρπός της Ανάστασης του Κυρίου. Ουδείς μπορεί να μας στερήσει αυτή την χαρά και μάλιστα, τούτο τον καιρό, που την έχουμε τόση ανάγκη. Στον καιρό της θλίψης και της δοκιμασίας, έχουμε ανάγκη την κοινωνία μαζί Της. Τούτη την ημέρα, που όλοι αγωνιούμε για το τί μας περιμένει, ενώνουμε την προσευχή μας και απευθυνόμαστε σ’ Αυτήν. Την παρακαλούμε να μας αξιώσει να γίνουμε μιμητές Της στην ταπείνωση και στην υπακοή στο θέλημα του Θεού… Την παρακαλούμε να προστατεύσει τους απλούς ανθρώπους, που βιώνουν ανυπέρβλητα προβλήματα… Την παρακαλούμε να μεσιτεύσει στον Θεό, για να ενισχύσει τους σοφούς και επιστήμονες της εποχής μας, που καλούνται να διακονήσουν την ανθρωπότητα, στον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας, και να κατανοήσουν πόση ανάγκη έχουν από το έλεος και τον φωτισμό του Θεού, για να επιτύχουν στο έργο τους… Την παρακαλούμε να μεσιτεύσει, ώστε τα παιδιά μας να ενταχθούν, εν ασφαλεία, στην σχολική ζωή, ενόψει της νέας χρονιάς, χωρίς να στερηθούν την χαρά της μάθησης… Την παρακαλούμε να στηρίξει τις οικογένειες σε κρίση, που σείονται τα θεμέλιά τους, που αμφισβητείται η ουσία τους… Την παρακαλούμε να στηρίξει και να παρηγορήσει εκείνους που πονούν, που υφίστανται τις επιπτώσεις της πανδημίας, διδάσκοντας υπακοή και υπομονή στην δοκιμασία του πόνου… Την παρακαλούμε να προστατεύει τους Μοναχούς και τις Μοναχές μας, των οποίων είναι το πρότυπο. Μάλιστα, να προστατεύσει και αυτό το Μοναστήρι, που δέχθηκε την τραγική εμπειρία του σεισμού. Να, όμως, που με την δική Της χάρη και προστασία και τις προσπάθειες της Αδελφότητας και των απλών ανθρώπων, ανασταίνεται και αποκαθίσταται στην παλαιά του δόξα, γεγονός που αποτελεί θαύμα στη εποχή της κρίσης…».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε όλους να ενώσουν τις προσευχές τους  στην Παναγία μας, για τους ομοδόξους αδελφούς μας στην Βηρυτό, τους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας, αλλά και να παρηγορήσει όλους μας, «που βλέπουμε τους μεγάλους Ναούς της πίστης μας να μετατρέπονται δε τζαμιά. Είναι κι’ αυτό μια παιδαγωγία του Θεού, για να νιώσουμε και την δική μας ευθύνη και πόσο σημαντικό είναι να ξαναφτιάχνουμε τους Ναούς και τα Μοναστήρια μας και να τα κάνουμε και πάλι επίκεντρο της ζωής μας».
 Ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε υπαιθρίως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το