Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κάποιοι διακυβεύουν την ενότητά μας» – Λαμπρή η εορτή της Αναλήψεως στον Βόλο

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, γιορτάσθηκε στον Βόλο η εορτή της Αναλήψεως, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού αριθμού προσκυνητών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  κ. Ιγνατίου, ο οποίος κατά την ομιλία του επισήμανε την προτροπή του Κυρίου στους Μαθητές να μείνουν ενωμένοι, «διότι το Άγιο Πνεύμα ενεργεί όταν επισημαίνει την πίστη στην Ανάσταση, την αγάπη και την ενότητα. Αυτό είναι η Εκκλησία. Τούτη την περίοδο καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δώρο της ζωής, που μας χάρισε ο Θεός, ψυχή τε και σώματι και μέσα στην δύσκολη αυτή συγκυρία να κρατήσουμε την ενότητά μας, για να λειτουργούμε εν Αγίω Πνεύματι. Η χαρά μας διασκορπίζεται, όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιοι αδελφοί μας διακυβεύουν την ενότητα και ερμηνεύουν τα πράγματα με την δική τους κρίση, ξεχωρίζοντας από το Σώμα της Εκκλησίας. Όμως, η Εκκλησία είναι ένας Οργανισμός, με υπεύθυνη ηγεσία, με Ποιμένες, που συγκροτούν την ενότητα, που φέρουν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Λυπούμαστε, διότι, μέσα σ’ αυτή την παιδαγωγία εμφανίζονται άνθρωποι που θέλουν να ξεχωρίζουν, και αυτοπροβάλλονται ως οι θεματοφύλακες της αλήθειας, οι «σωτήρες» της Εκκλησίας. Πόσο έξω έχουν πέσει. Και μόνο που σκέπτονται έτσι, θύματα του εγωισμού τους, δημιουργούν ρήγματα στην ενότητα των πιστών, που συγκροτούν το Σώμα της Εκκλησίας. Να κρατήσουμε, λοιπόν, την πίστη στην Ανάσταση, την αγάπη προς τον Χριστό και την ενότητά μας, σήμερα που δοξάζεται το ανθρώπινο σώμα, σήμερα που δοξάζεται ο Λυτρωτής μας και την ενότητα εν Αγίω Πνεύματι, για να μπορεί ο Παράκλητος να καρποφορεί στη ζωή μας».

Σημειώνεται ότι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως τίθεται σε προσκύνηση το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ναό έως την Κυριακή 13/6.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το