Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητά μας είναι ικανή να θαυματουργήσει»

Την μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού τίμησε το διήμερο 23-24 Αυγούστου η τοπική εκκλησία, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τηρούμενων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, παρότι ζούμε σε κράτος ελεύθερο, πολλά διαδραματίζονται γύρω από την Εθνική μας ανεξαρτησία, που κατακτήσαμε με αίμα Αγίων και Ηρώων. Πώς θα υπερασπιστούμε σήμερα αυτή την ανεξαρτησία; Με ποια όπλα; Αριθμητική υπεροχή δεν έχουμε, καθώς συρρικνωνόμαστε καθημερινά, ενώ και η φιλοπατρία μας δοκιμάζεται. Την ίδια στιγμή οι γείτονές μας προσβάλλουν την ιστορία μας, μετατρέποντας Ορθόδοξους Ναούς σε τζαμιά, νομίζοντας ότι έτσι θα μας αποθαρρύνουν, αλλά επιτυγχάνουν το αντίθετο. Ο απανταχού Ελληνισμός ενώνεται, νιώθοντας την προσβολή και αυτή η ενότητα, όταν ενεργοποιείται είναι ικανή να θαυματουργήσει…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ο τόπος μας μέχρι και σήμερα αναδεικνύει Αγίους κι αν χρειαστεί, θα αναδείξει και Εθναποστόλους. Η δική μας ευθύνη είναι αυτά που ο Πατρο-Κοσμάς διέσωσε, την ανόθευτη Ορθόδοξη πίστη και την Ελληνική Παιδεία, να τα κρατήσουμε ζωντανά. Άραγε, το πράττουμε, είμαστε συνεπείς απέναντί τους; Ας αγωνιστούμε γι΄ αυτό και δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στις 4 Μαρτίου η απονομή πτυχίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών

Οι τελετές απονομής πτυχίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών,…

19 Μαρτίου 2024

Αποτρόπαιο: Έδεσε σκυλάκι σε κολώνα γιατί έκανε την ανάγκη του στο γκαζόν του

Με κτηνώδες τρόπο «τιμώρησε» ένας άνδρας από την Κολομβία ένα δύσμοιρο σκυλάκι που έκανε την…

19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονος που ασελγούσε σε 16χρονη ανιψιά του

Στη φυλακή, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ένας 55χρονος άντρας που ασέλγησε στην…

19 Μαρτίου 2024

ΑΠΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αναφορές για απόπειρα «πυρηνικού» ριφιφί

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για «απόπειρα…

19 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα με ΑΕΛ στον Βόλο η Νίκη

Μετά το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πλέι οφ και…

19 Μαρτίου 2024

Δύο ακόμα συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας: Ο αρχηγός, ο ταξιτζής και τα κοινά θύματα

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το νέο κύκλωμα μαστροπείας που αποκαλύφτηκε, κατά…

19 Μαρτίου 2024