Τοπικά

Δήλωση της Δανάης Τζήκα-Κωστοπούλου για το δημοψήφισμα

tzika
«Το αύριο του δημοψηφίσματος δεν περιλαμβάνει νικητές και ηττημένους αλλά έναν λαό που αποφάσισε δημοκρατικά και το ισχυρό αυτό «όχι» σίγουρα ενισχύει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης», τονίζει μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου.

Ολόκληρη η δήλωση:
Την Κυριακή η ελπίδα νίκησε τον φόβο. Ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας και Αξιοπρέπειας. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τρομοκρατήσουν, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να βάλουν ψεύτικα διλήμματα. Δείχνοντας μεγάλη δύναμη και αποφασιστικότητα ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στο κλίμα εκβιασμού και στην τρομοκρατία που εντέχνως προσπάθησε να καλλιεργήσει το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ο λαός μας, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έδωσε για άλλη μία φορά μαθήματα αξιοπρέπειας, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, τη διέξοδο θα δίνει πάντα η δημοκρατία.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί μία ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, όλοι αυτοί που χρόνια τώρα πλήττονται είπαν ένα δυνατό «όχι» ενάντια στη λιτότητα και στα Μνημόνια. Με την ψήφο, την ενεργή στήριξή τους και την υπομονή τους, παρά τις δυσκολίες, έδωσαν το παρόν για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον και μία άλλη Ευρώπη, μία Ευρώπη Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης.
Η δύναμη αυτής της Κυβέρνησης είναι η στήριξη του κόσμου. Το αύριο του δημοψηφίσματος δεν περιλαμβάνει νικητές και ηττημένους αλλά έναν λαό που αποφάσισε δημοκρατικά και το ισχυρό αυτό «όχι» σίγουρα ενισχύει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης. Γνωρίζουμε καλά ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι δύσκολος. Με τη στήριξη και τη δυναμική παρουσία του λαού μας θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας, για να μπει ένα τέλος στη σκληρή λιτότητα σε όλη την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή η διαδικασία έδειξε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Οι λαοί της Ευρώπης όλο αυτό το διάστημα έδωσαν το παρόν με τη στάση τους και τις εκδηλώσεις υποστήριξης. Η Ελλάδα αντιστέκεται, οι ευρωπαϊκοί λαοί λένε όχι στη λιτότητα, η Ευρώπη αλλάζει!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το