Τοπικά

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Να ανακληθεί η άδεια καύσης RDF από την ΑΓΕΤ

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς καλεί για μια ακόμη φορά τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, να ζητήσουν την ανάκληση της άδειας καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή Βόλου στην υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα η ΑΓΕΤ έβαλε μπροστά το σχέδιο της. Ήρθε το πρώτο πλοίο από τη Μάλτα με 3.000 τόνους RDF και έτσι άρχισε η υλοποίηση του σχεδίου για καύση 200.000 τόνων με την άδεια και της κυβέρνησης. Η Περιφέρεια παρακολουθεί…… και ο Δήμος Βόλου σφυρίζει αδιάφορα. Οι φορείς της Μαγνησίας ανέχονται αυτή την κατάσταση και οι Αυτοδιοικητικές παρατάξεις έμειναν μόνες τους. Κάποιοι παρακολουθούν, χωρία να ασχολούνται με τέτοια ασήμαντα θέματα. Οι Πολίτες αγωνιούν και δεν ξέρουν που να ελπίσουν. Οι Πολιτικές δυνάμεις με ελάχιστες εξαιρέσεις … περί άλλων τυρβάζουν.
Το Δίκτυο της Ανανεωτικής Αριστεράς καλεί για μια ακόμη φορά τους Βουλευτές του Σύριζα να πάρουν επιτέλους θέση και να ζητήσουν την ανάκληση της άδειας, την Περιφέρεια και το Δήμο να ασχοληθούν με το πρόβλημα και να πάρουν αποφάσεις για ανάκληση της άδειας και όχι μόνο. Ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υλοποιήσει την απόφαση του για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF. Προέχει η υγεία των πολιτών και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν από όλους τους αρμόδιους. Οι Πολίτες, τέλος, πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης και να αγκαλιάσουν όλες τις πρωτοβουλίες. Οι 3.000 υπογραφές δείχνουν ότι οι Πολίτες βάζουν πάνω από όλα την υγεία τους. Το Δημοψήφισμα τέλος, που προτάθηκε είναι μια καλή ιδέα για να εκφραστούν οι Βολιώτες. Τέλος λύση δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά η επανάχρηση, η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση. Το Εθνικό Σχέδιο για την Διαχείριση αποβλήτων που ψηφίστηκε το 2015 πρέπει επιτέλους να εφαρμοσθεί και στην περιοχή μας. Για όλα αυτά η κοινωνία του Βόλου έχει λόγο!
Η ανοχή είναι συνενοχή!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το