Τοπικά

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: «Η κατάσταση της Ελλάδας έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού»

Στις οικονομικές εξελίξεις και στην  κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσια υγείας αναφέρθηκαν σήμερα τα μέλη του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.  Το μέλος της Πολιτικής Προστασίας Θράσος Φωτεινός σημείωσε πως είναι μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και σιγά-σιγά έχουν καταλάβει όλοι  τι συμβαίνει.  «Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και κουρασμένοι.  Δεν έχουν ελπίδα και δεν τους οραματίζει κανείς. Όμως η ψυχολογία της κοινωνίας παίζει σημαντικό ρόλο στο πως θα εξελιχθεί η χώρα»  ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για να ελιχθεί και να στηριχτεί τα δικά της πόδια.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Φωτεινός σημείωσε πως η συμφωνία για την αξιολόγηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γινόταν και τα τελευταία έξι χρόνια. «Παραχωρούν στην ελληνική κυβέρνηση χρόνο. Η κυβέρνηση κέρδισε αυτό  που ήθελε και δίνει σε αυτούς όλα τα υπόλοιπα.  Με αυτό τον τρόπο όμως παγιώνεται μια κατάσταση που είναι στον πάτο του βαρελιού.  Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πως δεν είχε σχέδιο και έγινε ίδια με τις προηγούμενες» ανέφερε ενώ τόνισε πως ο κίνδυνος δεν είναι μόνο η ακροδεξιά αλλά το χάος σε βάρος των πολιτών.

Τόνισε παράλληλα πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης προς όφελος των πολιτών και η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο  διεθνές τοπίο παραγωγής με  ενίσχυση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Τέλος σημείωσε πως η Ευρώπη κινδυνεύει και βρίσκεται σε διαδικασία ρευστοποίησης καθώς δεν λειτουργούν οι θεσμοί και η δημοκρατία και συμπλήρωσε πως στόχος του Δικτύου είναι να βοηθήσει για τη δημιουργία μιας σύγχρονης αριστεράς.

Από πλευράς του ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης,  υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Πολιτικής Προστασίας του Δικτύου, μίλησε για τα προβλήματα, τις ελλείψεις καθώς και την ανάγκη αλλαγής στο χώρο της δημόσιας υγείας.

«Σκοπός μας δεν είναι η διαχείριση αλλά η αλλαγή. Η κατάσταση στην οποία λειτουργεί  η υγεία στην Ελλάδα είναι τριτοκοσμική. Δεν πρέπει να είναι υπουργοκεντρικό το σύστημα στην δημόσια υγεία. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι πως  και στις προσλήψεις για τα νοσοκομεία, υπάρχουν πελατειακές σχέσεις καθώς μεσολαβούν βουλευτές και φέρνουν τα δικά τους άτομα»  είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσοπίνης.

Τόνισε επίσης πως υπάρχουν μοντέλα διοίκησης στην υγεία, όπως το σκανδιναβικό σύστημα,  όπου η Σουηδία ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την Υγεία από ότι η Ελλάδα αλλά οι παροχές είναι καλύτερες.

Τέλος ο Παντελής Μαστρογιάννης παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων και παρεμβάσεων του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς στη Μαγνησία για θέματα που αφορούσαν άμεσα την κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το