Παραπολιτικά

Δικαίωση

Ο πολιτικός κανιβαλισμός βλάπτει πολύ τη Δημοκρατία και απομακρύνει ανθρώπους που προσέφεραν ή θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στην πόλη μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπόθεση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Το 2011 ο φορέας κατελήφθη από συλλογική υστερία, χωρίς πραγματικά (όπως αποδείχτηκε) να υπάρχει λόγος και πολύ περισσότερο… «σκάνδαλο».
Κάποιοι τότε άδραξαν την «ευκαιρία» πέφτοντας στην παγίδα της ανεύθυνης σκανδαλολογίας σε συνδυασμό με μέσα ενημέρωσης – blog – που ξεπέρασαν κάθε όριο κιτρινισμού.
Άνθρωποι σπιλώθηκαν, καριέρες και ζωές κινδύνεψαν να καταστραφούν.
Σήμερα είναι γεγονός το 17/2017 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, με το οποίο απαλλάσσει από κάθε κατηγορία και δικαιώνει τον τ. πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο, αλλά και τους 24 συνεργάτες του – μεταξύ αυτών και υπαλλήλων του φορέα – από τις ανυπόστατες κατηγορίες που είχαν καταθέσει μέσω μηνυτήριας αναφοράς μέλη του τότε ΔΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν τις τότε εκλογές στον φορέα το 2011.
Σημειώνεται επίσης ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκείνη την εποχή ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε το καλώς έχει των αποφάσεων και ενεργειών της διοίκησής του απέδωσε σκοπιμότητα στα όσα τότε συνέβαιναν και σήμερα δικαιώθηκε για την αλήθεια των όσων υποστήριξε, με το αμετάκλητο βούλευμα.
Η Δικαιοσύνη καθυστέρησε να αποφασίσει, αλλά όμως έλεγξε και αποφάσισε. Μάλιστα προσφάτως σε υπεύθυνο – διαχειριστή blog επιβλήθηκε (για τα όσα έγραφε τότε εναντίον του κ. Σπηλιόπουλου) πολύμηνη φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση.
Δεν γνωρίζουμε αν νιώθουν κάποιοι την ανάγκη να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη.
Δεν γνωρίζουμε αν συνειδητοποίησαν ότι με την ενέργειά τους κατέστησαν ομήρους όχι μόνο τον τ. πρόεδρο και τους συνεργάτες του, αλλά και την ίδια τη δικαιοσύνη που αναγκάστηκε να σπαταλήσει πολλές εργατοώρες με τα στελέχη της για να ερευνήσει την υπόθεση.
Δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό έβλαψαν τη φήμη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Δεν γνωρίζουμε αν όσοι αδικήθηκαν θα στραφούν με αγωγές κατά μελών τού τότε ΔΣ που κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά.
Γνωρίζουμε όμως πως θα πρέπει όλοι μας ν’ αντλήσουμε τουλάχιστον τα σωστά συμπεράσματα για να μην έχουμε άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το