Τοπικά

Δικαίωση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τη διαχείριση των λατομείων

Δικαιωμένοι δηλώνουν στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου από τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των λατομείων, το οποίο έχει απασχολήσει την περιοχή πάρα πολύ καιρό.
Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο Φορτούνα, δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, «όταν αναλάβαμε τον Δήμο είδαμε έναν ανορθόδοξο τρόπο διαχείρισης των δημοτικών λατομείων και θέλαμε να το αλλάξουμε».
Όπως σημείωσε ο ίδιος, η διαχείριση των λατομείων γινόταν από τα σωματεία λατόμων κάτι που απαγορευόταν από τον Αστικό Κώδικα και όχι μέσω συνεταιρισμών.

«Διάφοροι φορείς και όχι μόνο κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή ότι δήθεν ταλαιπωρούμε τους λατόμους και δεν θέλουμε να έχουν εργασία, αλλά με τα νεότερα που προέκυψαν δικαιωθήκαμε στις θέσεις μας για τη λειτουργία των λατομείων» εξηγεί ο κ. Νικόλαος Φορτούνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν μόνο οι άδειες και οι Περιβαλλοντικοί Όροι για να λειτουργήσει το λατομείο στο Καλαμάκι νόμιμα.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με τις παρεμβάσεις του συνετέλεσε ώστε να προστεθεί διάταξη στον νόμο και έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας εκμίσθωση δημοτικών λατομείων σε λατόμους με μορφή συνεταιρισμού.
Ένα ακόμα σημείο που άλλαξε είναι η διάρκεια ισχύος που αντί των 3 ετών γίνεται για 10 χρόνια.
Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της σύμβασης εκμίσθωσης των δημοτικών λατομείων από τον Δήμο με συνεταιρισμούς λατόμων μπορεί να έχει διάρκεια 10 ετών αντί των 3 χρόνων που ίσχυε κατά το παρελθόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το