Τοπικά

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Τρικάλων ο Αλ. Καπανιάρης

 

Νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων τοποθετήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Μαγνησίας (2013-2019) και συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας (2019-2022).

Σε δήλωσή του ο ίδιος αναφέρει: «Η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων αποτελεί για μένα μια πρόκληση και συνάμα μια διαρκή προσπάθεια, ώστε να προσφέρω στους/στις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τις εμπειρίες, τις πρακτικές και όλα αυτά που έχω μάθει έως σήμερα. Στις ημέρες μας το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο από τη χαρά της μάθησης, της έρευνας, της ανακάλυψης και της δημιουργίας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Δήμος Τρικάλων έχει κάνει θαυμαστά βήματα στον χώρο της τεχνολογίας και ελπίζω ότι ήρθε η ώρα να τα παντρέψουμε και με τον χώρο της εκπαίδευσης ακόμα πιο δημιουργικά και καινοτόμα.
Τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και οι εκπαιδευτικοί έχουν να επιδείξουν θαυμαστό έργο και ελπίζω μαζί τους να εγκαινιάσουμε και άλλους θεσμούς και νέες διαδικασίες μάθησης και οργάνωσης.
Η δική μου λογική στον χώρο της διοίκησης στηρίζεται σε δύο βασικές έννοιες. Η μια είναι η έννοια του σεβασμού προς όλες τις κατευθύνσεις και η άλλη η έννοια της εμπιστοσύνης. Πιστεύω δηλαδή ότι με σεβασμό και εμπιστοσύνη μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο ποιοτικό το έργο μας. Διότι τελικά αυτό που είναι σημαντικό στο τέλος, είναι το αποτέλεσμα και οι καλές ανθρώπινες σχέσεις που αφήνουμε πίσω μας.
Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς της περιοχής, το πανεπιστήμιο, την τοπική εκκλησία και την αυτοδιοίκηση.
Συνεχίζω την πορεία μου σε μια ιστορική πόλη με μεγάλη δυναμική στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και μια όμορφη πόλη που έχω συνδέσει τα παιδιά μου χρόνια, λόγω καταγωγής της μητέρας μου.
Ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δόθηκε και μέσα από σκληρή εργασίας να μη διαψεύσω τις προσδοκίες των μαχόμενων εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων».
Ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης έχει γεννηθεί στη Ζαγορά Πηλίου το 1971. Είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 και πατέρας δυο παιδιών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Μαγνησίας (2013-2019) και συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας (2019-2022).
Από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων πως: «Νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων τοποθετείται ο οργανωτικός γραμματέας του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» Αλέξανδρος Καπανιάρης, διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού (ψηφιακή λαογραφία).
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη «Μαγνήτων Κιβωτό», στο Δ.Σ. του οποίου ο μητροπολίτης και πρόεδρός του κ. Ιγνάτιος, έχει επιλέξει στελέχη της τοπικής κοινωνίας με εξαιρετικά προσόντα, που η φήμη τους ξεπερνάει τα όρια της Μαγνησίας.
Η προσφορά του Αλέξανδρου Καπανιάρη στα τοπικά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα είναι σε όλους γνωστή όχι με δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά, και κυρίως, με «παραδοτέα».
Η δημιουργία και οργάνωση της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας», που πραγματοποίησε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες τριετούς διάρκειας, και στηρίχτηκε σε εργαλεία διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καταξιώθηκε μέσα από τη συμμετοχή οκτακοσίων περίπου εκπαιδευομένων, κατέδειξε αντίστοιχη λειτουργία Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τον πολιτισμό σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ακαδημαϊκούς.
Ήδη η Ακαδημία έχει μετεξελιχθεί σε Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα ανακοινώσει μαθήματα, σε ζητήματα πολιτισμού κυρίως.
Οι ετήσιες Επετειακές Εκδόσεις – Ημερολόγια από το 2015 φέρουν την επιστημονική του σφραγίδα και τη συνολική φροντίδα του.
Μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια και τις ευχές του μητροπολίτη και προέδρου μας, κ. Ιγνατίου, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. του ευχόμαστε να έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στα αυξημένα και πολύ υπεύθυνα νέα καθήκοντά του».

Share
Ετικέτες: Καπανιάρης

Πρόσφατα άρθρα

Λέσβος: Τρία κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα για το ναυάγιο – Άκαρπες οι έρευνες για 12 αγνοούμενους

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στην περιοχή όπου βυθίστηκε το φορτηγό…

27 Νοεμβρίου 2023

Tουρκία: Αποφυλακίζει υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ που κατηγορείται για τρομοκρατία

Σε μία κίνηση που θα ικανοποιήσει τις ΗΠΑ προέβη, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, Bloomberg,…

27 Νοεμβρίου 2023

Oι Βορειοκορεάτες… χάνουν τα μαλλιά τους: Πώς εξηγούνται τα αυξημένα προβλήματα τριχόπτωσης

Ένα «παράδοξο» φαινόμενο καταγράφεται στη Βόρεια Κορέα. Πολλοί πολίτες χάνουν τα μαλλιά τους και μένουν…

27 Νοεμβρίου 2023

Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο

Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό με θύμα οδηγό του ΟΑΣΘ, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα…

27 Νοεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκβάθυνση του Λιμανιού του Βόλου μετά τις πλημμύρες»

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την τοπική οικονομία χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική…

27 Νοεμβρίου 2023

Iνδία: Με χειροκίνητα τρυπάνια η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 41 εργατών από σήραγγα

Μηχανικοί του ινδικού στρατού θα αρχίσουν το σκάψιμο με χειροκίνητα τρυπάνια για να καταφέρουν να…

27 Νοεμβρίου 2023