Αθλητισμός

Διέπρεψε ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. Στο Πανελλήνιο Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων

Ο ιππικός όμιλος Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. βρέθηκε στους Πανελλήνιους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων με δυο ομάδες που εκπροσώπησαν επάξια τον Βόλο, αφιερώνοντας 10 ημέρες προπονήσεων και συμμετοχών στους αγώνες που έγιναν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Συγκεκριμένα στην ομάδα Dressage-Crew συμμετείχαν η Παναγιώτα Γιασαγιά με τον ίππο Fresco και η Χρύσα Χρυσικού με τον ίππο Reportero, ενώ μαζί τους συμμετείχε και ο αθλητής του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών Κωνσταντίνος Δημητράκης με τον ίππο Armagedon.

Στους αγώνες ΙΔ από 1 έως 4 Δεκεμβρίου, η Παναγιώτα Γιασαγιά κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στην κατηγορία Α1, την 4η θέση στην κατηγορία Α4 και την 6η θέση στην κατηγορία Α6. Η Χρυσάνθη Χρυσικού κατέλαβε το αργυρό μετάλλιο και την 2η θέση στην κατηγορία Α5 και την 5η θέση στην κατηγορία Α4.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Δημητράκης βραβεύτηκε για την συμμετοχή του στην κατηγορία Ε και κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Α1.

Στη συνέχεια το επόμενο τετραήμερο, από 8 έως 12 Δεκεμβρίου, η ομάδα jumping squad εμποδίων του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. συμμετείχε στους αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων με τις Δέσποινα και Ελισάβετ Αναστασιάδου με τον ίππο Drogida Rebellis, την Αθανασία Μάτσου με τον ίππο Etna, τη Δήμητρα Νάνου με τον ίππο Dutch Armada και την Αναΐς Χένρι με τον ίππο Contessa.

Όλες οι αμαζόνες με τα άλογά τους πραγματοποίησαν πολύ καλές διαδρομές με αποτελέσματα που έχουν ως εξής:

Η Αθανασία Μάτσου πέτυχε τον καλύτερο χρόνο που την έφερε και στην πρώτη θέση της κατάταξης στην κατηγορία 0.80 μ. Η ίδια έκανε επίσης και δύο πολύ καλές εμφανίσεις στις κατηγορίες 1.05 μ. στον τελικό των Περιφερειών και στο 1 μ. του ομαδικού.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε η Δέσποινα Αναστασιάδου στην ίδια κατηγορία η οποία βραβεύτηκε για την συμμετοχή της. Το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση κατέκτησε η Αναΐς Χένρι στην κατηγορία 1 μ. στον τελικό των Περιφερειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές ήταν οι παρθενικές εμφανίσεις των πέντε αθλητριών της ομάδας του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. στο κλειστό ιπποδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Στη διοργάνωση βραβεύτηκε επίσης, με κύπελλο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, η αθλήτρια του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. Ελισάβετ Αναστασιάδη για την πρωτιά της στην κατηγορία παίδων του Τουρνουά Ανάπτυξης των Περιφερειών Ελλάδος.

Με αυτούς τους αγώνες έκλεισε η ιππική αθλητική σεζόν 2022. Το Δ.Σ. του ομίλου Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις επιδόσεις της φετινής χρονιάς, που έφεραν για άλλη μια χρονιά τον όμιλο στην 1η θέση ως Πολυνίκη Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος, αλλά και στην 4η θέση (μεταξύ 12 ομίλων) των Πολυνικών Ομίλων Βορείου Ελλάδος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το