Πολιτισμός

Διάθεση των έργων από την Φωτογραφική Διαδραστική Έκθεση Λαϊκών Τεχνών

Ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, τον Αργύρη Ζαφειρίδη και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν βιωματική έκθεση φωτογραφίας στον νέο επιβατηγό σταθμό στον λιμένα του Βόλου από τις 5 Ιουνίου 2018, που διαρκεί μέχρι τώρα.
Η δραστηριότητα αυτή, αποτέλεσε μια επιπλέον εκδήλωση στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», και είναι ενταγμένη στο Θεματικό έτος του φορέα με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές». Φιλοξένησε φωτογραφίες από τεχνίτες, εργαστήρια και αντικείμενα που παράγονται, και είναι έργα φωτογράφων από διάφορες χώρες, εκτός της Ελλάδος, όπως από την Σουηδία, Ρουμανία, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Κένυα και την μακρινή Γουατεμάλα. Τον χώρο της έκθεσης, όλους αυτούς τους μήνες, επισκέφθηκε μεγάλο πλήθος Βολιωτών, αλλά και άλλων ανθρώπων που είχαν προορισμό προς τα νησιά των Σποράδων, αλλά και πολλούς που επέστρεφαν από αυτά. Όμως, επισκέφθηκαν και πολλά Σχολεία, καθώς και οργανωμένες ομάδες φιλοτέχνων.
Για την υποστήριξη της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως: σεμινάρια ανάδειξης Λαϊκής Τέχνης, παρουσίαση των «Μαχαιράδων της Κερασιάς Πηλίου», Μουσικής, παρουσιάσεις βιβλίων κ. ά.
Προπάντων όμως αναδείχθηκε ακόμη ένας χώρος τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας, που ήταν αναξιοποίητος. Τούτο κατέστει δυνατό, πρέπει να ομολογήσουμε, χάρις στην διορατικότητα και την ευρύτητα σκέψης του προηγουμένου προέδρου του Ο.Λ.Β., κάτι που βεβαίως η σημερινή διοίκηση συνέχισε.

Τώρα πλέον, φτάνοντας στην λήξη της Έκθεσης, ο Επιμελητής της, Αργύρης Ζαφειρίδης, είχε την σκέψη να διατεθούν όλα αυτά τα έργα σε συμβολική τιμή, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να ενισχύσουν έναν αγαθό σκοπό.
Την πρόταση αυτή, αμέσως αποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» και πρότεινε το όποιο ποσό συγκεντρωθεί να ενισχύσει τους σκοπούς του Ιδρύματος Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου Ι.Μ.Δ.
Στη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, διακονούν 13 άμισθοι κληρικοί, νέα παιδιά που προσέρχονται στην ιεροσύνη και δεν έχουν κρατική μισθοδοσία.
Για τον αυτό τον σκοπό, είναι προορισμένη η διάθεση των Φωτογραφικών έργων της έκθεσης, και οι διοργανωτές ευχαριστούν τους 47 Καλλιτέχνες φωτογράφους, Έλληνες και ξένους για τη διάθεση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Τα έργα της ‘Έκθεσης θα διατίθενται προς 40 ευρώ έκαστο και είναι αποτυπωμένο σε μουσαμά, διαστάσεων (50 Χ 70), θα παρουσιάσει και σε αυτή την εκδήλωση ό εμπνευστής όλης της δράσης και επιμελητής της Έκθεσης, Αργύρης Ζαφειρίδης.
Την όλη εκδήλωση, ευγενικά προσφέρθηκε να πλαισιώσει, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική μουσική βραδιά το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος», που θα παρουσιάσει, για άλλη μία φορά χωρίς καμιά αμοιβή, υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Σημειώνεται ότι ο νέος Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Παντ. Σκάγιαννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Τοζίδης, στηρίζουν ανεπιφύλακτα τούτη τη δραστηριότητα, στους χώρους του Λιμανιού του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το