Τοπικά

Διαμαρτυρίες Βολιωτών για «επιδρομές» κουνουπιών – Ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών

Σχεδόν καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας για την κατάσταση που επικρατεί με τα κουνούπια φέτος και τις «επιθέσεις» που δέχονται καθημερινή βάση. Οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν να μάθουν τι γίνεται με την κουνουποκτονία και αναγκάζονται να παραμένουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και μπαλκονόπορτες.
Κάθε μέρα σχεδόν η «Θ» δέχεται τηλεφωνήματα από κατοίκους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τη μόνιμη φετινή κατάσταση «επιθέσεων» από κουνούπια.
«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών και διαμερισμάτων μας. Φέτος η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κουνουποκτονία, αλλά αν έχει γίνει κάτι δεν πάει καλά» τόνισε περίοικος της Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στην περιοχή του η κατάσταση επιβαρύνεται από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που δεν έχει καθαριστεί από άχρηστα πράγματα, σκουπίδια και χόρτα, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχουν στάσιμα νερά, κάτι που βολεύει την ανάπτυξη των κουνουπιών.
Βολιώτης που διαμένει τους καλοκαιρινούς μήνες στις Αλυκές Βόλου, τόνισε ότι και στην περιοχή τα κουνούπια κάνουν «επιδρομή», μια κατάσταση που δεν θυμάται τόσο έντονα όσο φέτος.
«Τι γίνεται με την κουνουποκτονία; Άρχισε, θα αρχίσει; Αν άρχισε, κάτι συμβαίνει και δεν πιάνουν τα φάρμακα» επισήμανε ο ίδιος.
Περίοικος του Αγίου Κωνσταντίνου επικοινώνησε με τη «Θ» πριν μέρες και διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις των κουνουπιών, αλλά ανέφερε και ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο όπως είπε παρουσιάζεται έντονο στην περιοχή.
«Κάθε χρόνο κάνω απεντόμωση στο σπίτι μου και δεν έχουμε κατσαρίδες στο σπίτι. Φέτος για έναν ανεξήγητο λόγο έχουν εμφανιστεί κατσαρίδες που μάλλον προέρχονται από τους υπονόμους. Έχει γίνει απεντόμωση φέτος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε υπονόμους και φρεάτια;» τόνισε ο ίδιος.

Πρόγραμμα κουνουποκτονίας
Η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας για το χρονικό διάστημα από 23/07/2018 έως 27/07/2018 (επικαιροποίηση χαρτογράφησης, δειγματοληψίες, ψεκασμοί περιαστικού και φυσικού συστήματος), θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιουλίου στους Δήμους Βόλου και Σκιάθου, την Τετάρτη 25 Ιουλίου στους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στους Δήμους Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου και την Παρασκευή 27 Ιουλίου στους Δήμους Αλμυρού και Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το