Τοπικά

Διαμαρτυρίες κατοίκων της Συκής για την κατάσταση του οδικού δικτύου προς Ποτόκι και Πανταζή Άμμο

Έντονες οι διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών του τουρισμού της Συκής Πηλίου για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και τη μη συντήρηση των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες Ποτόκι και Πανταζή Άμμο. Λακκούβες και βάτα που βγαίνουν μέχρι τον δρόμο, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για το χωριό του Νοτίου Πηλίου, με τις δύο όμορφες παραλίες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες του τουρισμού επανέρχονται μετά από δύο χρόνια, αφού πάλι η «Θ» είχε φιλοξενήσει τις διαμαρτυρίες τους το καλοκαίρι του 2018, για να αναφερθούν στο κακό οδικό δίκτυο για τη Συκή και τους δρόμους για Ποτόκι και Πανταζή Άμμο.
«Αν δεν γνωρίζει κάποιος τον δρόμο, τότε κινδυνεύει να «σπάσει» το αυτοκίνητό του από τις λακκούβες. Και είναι κρίμα, διότι απέμεινε μόλις ένας μήνας, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά λόγω των συνθηκών με τον κορωνοϊό, για να δουλέψουν και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Εξάλλου κίνδυνος υπάρχει και για τους μόνιμους κατοίκους» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη λακκούβα πίσω από την εκκλησία, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ οι παραλίες παραμένουν ακαθάριστες, όπως και οι δρόμοι που οδηγούν για Ποτόκι και Πανταζή Άμμο, με χόρτα και βάτα να έχουν θεριέψει.
«Υπάρχουν σημεία όπου περνά κανείς με το αυτοκίνητό του και ακούς τα βάτα που «γρατζουνάνε» το όχημα» τόνισε κάτοικος της περιοχής.
Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει καιρό ούτε ένα έργο στο οδικό δίκτυο, παρά μόνο φτιάχνεται ο δρόμος στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με τη Συκή. Οι ίδιοι ζητούν τον καθαρισμό του οδικού δικτύου και τη συντήρησή του.
Η Συκή ανήκει στον Δήμο Νοτίου Πηλίου και είναι ένα γραφικό χωριό σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από τον Βόλο σε υψόμετρο 290 μέτρων, με θέα προς το Αιγαίο και τις Σποράδες, ενώ στην απογραφή του 2011 καταγράφηκαν 477 κάτοικοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το