Τοπικά

Διαμαρτυρία για τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε και με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στον Βόλο, με τον οποίο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων είχαν συνάντηση θέτοντας το θέμα της ανάγκης πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών που ουσιαστικά στη δημόσια εκπαίδευση έχουν να γίνουν εδώ και περίπου δέκα χρόνια.
Οι συνδικαλιστές δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υφυπουργού στο θέμα αυτό λέγοντας πως το υπουργείο Παιδείας μεταθέτει το ζήτημα για μετά τον Αύγουστο, άρα και την ερχόμενη σχολική χρονιά δεν θα έχουμε νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και τα κενά θα καλυφθούν αποκλειστικά από τους αναπληρωτές, όπως άλλωστε συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως μετά και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που ήρθαν με μετάθεση στον νομό, υπάρχουν εννιά οργανικά κενά των δασκάλων, όπως δύο στο Πουρί, δύο στη Μακρυράχη, δύο στο Προμύρι και τρία στο Τρίκερι, 50 στην ειδική αγωγή και 32 σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, γερμανικών, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής. Αυτά τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο εκπαιδευτικό δυναμικό. Στον υφυπουργό θέσαμε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ένας προγραμματισμός σε βάθος τριετίας».
Για την ανάγκη νέων διδακτηρίων ιδίως στην προσχολική αγωγή του νομού ο κ. Μούσιος είπε πως από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως μας είπε ο κ. Μπαξεβανάκης, δεν υπάρχουν κονδύλια.
Στη Μαγνησία υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στον νομό, αλλά δεν τους έχει αποδοθεί εδώ και δέκα χρόνια ακόμη η οργανική θέση και αυτό το ζήτημα τέθηκε στον υφυπουργό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το