Τοπικά

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στον Βόλο κατά της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις κάμερες στα σχολεία και σήμερα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Θεσσαλίας προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ΕΛΜΕ προκήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12- 2 το μεσημέρι και καλεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στη μια το μεσημέρι για την πλήρη αντίθεση στο «πολυνομοσχέδιο» και τη διάταξη για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας, με ενεργούς όλους τους περιορισμούς που τίθενται στη δυνατότητα οργανωμένης αντίδρασης.
Επιδιώκουν να περάσουν στα κρυφά ένα νομοσχέδιο που σαρώνει και τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη. Υπενθυμίζουμε ότι και ο νόμος Γαβρόγλου ψηφίστηκε μέσα στο Πάσχα, ενώ η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πέρασε μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Το νέο νομοσχέδιο βρίσκεται πολύ μακριά από τις ανάγκες των μαθητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους, δεν έρχεται να επιλύσει κανένα από τα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων και των σχολών, που γιγαντώθηκαν αυτή την περίοδο. Αντίθετα, αποδυναμώνει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τον καθιστά περισσότερο ταξικό και τον προορίζει στην ουσία για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, ξένων προς τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των νέων και τις απαιτήσεις του λαού μας», σημειώνει.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, θα συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, στις 13:00, στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας και στη διάταξη για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το