Τοπικά

Διαμαρτυρία αγροτών με 50 αυτοκίνητα στο κέντρο του Βόλου (photos)

Πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες απ’ όλη τη Μαγνησία, που διεκδικούν να δοθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αγρότες από τη Ζαγορά κατευθύνθηκαν νωρίς το πρωί προς Άλλη Μεριά όπου συναντήθηκαν με αγρότες από το Νότιο Πήλιο και μαζί έφτασαν στη οδό Λαρίσης όπου τους περίμεναν αγρότες από τον Αλμυρό και τη Σούρπη. Συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αγροτικά οχήματα και όλα μαζί έφτασαν στο κέντρο του Βόλου περίπου στις 11 το πρωί. Μετά από πορεία στους κεντρικούς δρόμους στάθμευσαν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος.

Τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ενώ άνδρες της Τροχαίας βρέθηκαν στο σημείο για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες διεκδικούν:
-Να ανοίξει το σύστημα αιτήσεων του μέτρου 21 που αυτή την στιγμή είναι κλειστό για όλους τους ελαιοπαραγωγούς που κάνουν ΟΣΔΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
-Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το