Ελλάδα

Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο -Διακόπηκε η διαδικασία

pleistiriasmoi

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να ακυρωθούν. Τα μέλη κατά των πλειστηριασμών βρέθηκαν εντός και εκτός της αιθούσης 7 του Ειρηνοδικείου όπου φώναζαν συνθήματα, όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ζητούσαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου να σταματήσει τις συγκεκριμένες δίκες. Οι αστυνομικοί που είχαν διακριτική παρουσία ζήτησαν από τα μέλη των κινημάτων να αποχωρήσουν.
Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένοι 47 πλειστηριασμοί κατοικιών σε όλη την Αττική από την Αθήνα μέχρι το Λαύριο. Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ειδικά γίνονται 16 πλειστηριασμοί.
Τα μέλη της κίνησης Πλειστηριασμοί ΣΤΟΠ και αλληλέγγυοι κατάφεραν με τη δυναμική τους παρουσία στο Ειρηνοδικείο Αθηνών να αποτρέψουν την εκδίκαση 16 πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση του δικαστηρίου καθώς τα αλληλέγγυα μέλη είχαν μπει εντός του δικαστηρίου και διέκοπταν συνέχεια το ακροατήριο με συνθήματα κατά των τραπεζών.
Λίγο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων αποχώρησε από το Ειρηνοδικείο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε μεταβεί στα δικαστήρια για άλλο λόγο αλλά κατά την αποχώρηση της επευφημήθηκε από τα αλληλέγγυα μέλη και εκείνη ανταπέδωσε με έναν χαιρετισμό και με ορισμένους συνομίλησε για λίγα λεπτά.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το