Τοπικά

Διαφωνίες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για την κοπή δέντρου στους Αγίους Αναργύρους

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου συζητήθηκε σήμερα θέμα που αφορά την κοπή δέντρου στη διασταύρωση των οδών Οικονόμου και Παπαδιαμαντοπούλου, στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση μετά το αίτημα κατοίκου της περιοχής, που δήλωσε ότι το δέντρο (μελικουκιά) έχει καταστρέψει την αυλή και τον αυλόγυρό του. «Θέλουμε τα δέντρα αλλά με το συγκεκριμένο δεν μπορούμε άλλο”, είπε.
Ωστόσο η εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου ήταν να μην κοπεί το δέντρο καθώς είναι υγιές. Η ομάδα πλειοψηφίας συμφώνησε με την εισήγηση της Υπηρεσίας, ενώ ο Απ. Μαλαματίνης δήλωσε ότι για να κοπεί το δέντρο πρέπει να υπάρχει έκθεση στατικότητας, αλλιώς η Επιτροπή συντάσσεται με την Υπηρεσία Πρασίνου και θα γίνει επιδιόρθωση μόνο του πεζοδρομίου.
Υπέρ της κοπής του συγκεκριμένου δέντρου τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης Ν. Στόικος, τονίζοντας ότι αυτό το είδος δέντρου καταστρέφει τα πάντα. «Είναι καταστροφικά δέντρα για το πεζοδρόμο. Κακώς επιλέχθηκαν στον Δήμο Βόλου και στην Αγριά. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πάρκο στην περιοχή και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να φυτέψουμε άλλα δέντρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το