Τοπικά

Διάδρομο προς διευκόλυνση πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία επισκευάζει ο Δήμος Σκιάθου

Από τον Δήμο Σκιάθου εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση για τη δαπάνη επισκευής και τοποθέτησης διαδρόμου ΑμεΑ σε παραλία. Ο Δήμος Σκιάθου διαθέτει έναν διάδρομο για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα (Seatrac) και απαιτείται η επισκευή του και τοποθέτησή του σε παραλία. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 7.998 ευρώ με ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στην τεχνική έκθεση, η συντήρηση περιλαμβάνει τον έλεγχο της κατάστασης της συσκευής κατά τη θερινή περίοδο λειτουργίας και χειμερινή περίοδο αποθήκευσης. Θα γίνει αντικατάσταση των κινούμενων μερών που έχουν υποστεί φθορά, καθώς και των μερών που έχουν διαβρωθεί. Η συσκευή θα εγκατασταθεί σε σημείο που θα υποδείξει ο Δήμος Σκιάθου. Μετά το πέρας της θερινής περιόδου, η συσκευή θα αποσυναρμολογηθεί και θα αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου. Ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την καλή λειτουργία της και με εξειδικευμένο προσωπικό θα επισκευάζεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Στα αγγλικά βίντεο για την προβολή του νησιού
Στα Αγγλικά θα μεταφραστεί βίντεο του Δήμου Σκιάθου για την αποτελεσματικότερη προβολή του νησιού σε μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας. Οι υπηρεσίες που απαιτούνται για τη μετάφραση του βίντεο, είναι η δημιουργία νέων κειμένων και ηχογραφήσεων στην Αγγλική που θα συνοδεύουν τους τίτλους του βίντεο και των μηνυμάτων της διαφημιστικής καμπάνιας, η δημιουργία και ενσωμάτων νέων γραφικών, η αγορά δικαιωμάτων χρήσης μουσικής και η σύνδεση με το περιεχόμενο, η επεξεργασία του ήχου. Η ποιότητα ανάλυσης θα είναι full ΗD (1920×1080).
Σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εξειδίκευσε πίστωση 1.600 ευρώ για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς-μετάφρασης του βίντεο.

Επιτροπή για τη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ
Επιτροπή Καταλληλότητας συγκροτήθηκε στον Δήμο Σκιάθου για την επιλογή χώρων και χώρων μετά κτιρίων για τη στέγαση του παραρτήματος του 1ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Βόλου, με έδρα τη Σκιάθο. Η επιτροπή αποτελείται από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελλίδη ως πρόεδρο, τον αρχιτέκτονα μηχανικό Δημήτριο Φιλιππάκο, τον αντιδήμαρχο αναπτυξιακών προγραμμάτων, υποδομών και τεχνικών έργων Ιωάννη Τσανάκα, τον επόπτη Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωάννη Παπαδούλη και τον εκπρόσωπο της Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας Παναγιώτα Μπαλτά. Το ακίνητο που θα μισθωθεί, πρέπει να βρίσκεται σε περιοχή εντός σχεδίου πόλης, να είναι δυνατή η πρόσβαση με όχημα, να υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης όλων των χώρων του διδακτηρίου, καθώς και του αύλειου χώρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ οι χώροι πρέπει να είναι ισόγειοι, επιφάνειας τουλάχιστον 200 τ.μ. και αποκλειστικής χρήσης για το ΕΠΑΛ. Ακόμη, το ακίνητο που θα μισθωθεί, πρέπει να διαθέτει αύλειο χώρο τουλάχιστον 100 τ.μ., αλλά και να πληροί τους κανόνες για πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Για τα προτεινόμενα κτίρια, θα εξεταστούν καταρχάς η νομιμότητα της κατασκευής τους, η στατική επάρκειά τους, όπως επίσης τα δομικά υλικά κατασκευής τους, τα οποία δεν πρέπει να περιέχουν επιβλαβή στοιχεία π.χ. αμίαντο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το