Τοπικά

Διαδηλώσεις σε γειτονιές του Βόλου και κάλεσμα στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

ΠΑΜΕ 2

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενώ η αναχώρηση θα γίνει από την ίδια ημέρα από το Δημαρχείο Βόλου στις 5 το πρωί. Επίσης το ΠΑΜΕ Μαγνησίας έχει προγραμματίσει διαδηλώσεις σε λαϊκές γειτονιές του Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
«Να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη!

Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα αποφάσισαν μέσα από τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και το συντονιστικό όργανο τους να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό!

Δεν θα είναι μόνοι τους!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου Ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα!

Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!
Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της γενικής απεργίας έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Η κυβερνητική πρόταση δεν διορθώνεται!
Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των εργατών – αγροτών, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δραστηριότητα των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών:
• Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γραφείο, μαγαζί, λαϊκή γειτονιά. Να συζητήσουμε για τα συμπεράσματα της απεργίας, για το πρόγραμμα κλιμάκωσης του αγώνα!
• Προχωράμε σε κοινή συνέντευξη τύπου των σωματείων και επιτροπών αγώνα, των αυτοαπασχολούμενων, των αγωνιζόμενων αγροτών, του Συλλόγου Γυναικών, των φοιτητών, την Τετάρτη 10 Φλεβάρη
• Διαδηλώνουμε στις λαϊκές γειτονιές την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, με τόπους συνάντησης:
o Την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, στις 18:30
o Τον Αγ. Δημήτριο στη Ν. Δημητριάδα, στις 18:30
o Την Ευαγγελίστρια, στις 18:30
o Το πάρκο της Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Κουντουριώτου), στις 18:30

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δηλώνουμε ότι:
Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία! Να νεκρώσει όλη η χώρα!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το