Πολιτισμός

Διαδικτυακή δράση «Γνώρισε τη γειτονιά σου» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Η επιδημία του Covid-19 έφερε στη ζωή μας πρωτόγνωρες αλλαγές. Παρά ταύτα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι προσπαθούν να διατηρήσουν την εξωστρέφειά τους με άλλους τρόπους. Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προσκαλεί το κοινό στη διαδικτυακή δράση «Γνώρισε τη γειτονιά σου».
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός «χάρτη» της πόλης του Βόλου με την προσωπική σφραγίδα και την οπτική του κάθε συμμετέχοντα. Για την επίτευξη του σκοπού οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν πληροφορίες για την ονοματοδοσία της οδού του σπιτιού τους. Εναλλακτικά για μια πλατεία κοντά στο σπίτι τους, ένα άγαλμα, ένα τοπόσημο. Οι πληροφορίες μπορεί να έχουν μορφή κειμένου ή ποιήματος και να συνοδεύονται από φωτογραφίες, χάρτη, ζωγραφιές, σκίτσα, κ.α.

Δεν έχει σημασία αν οι πληροφορίες δεν θα είναι όλες αρχαιολογικές. Εξάλλου, κάθε στιγμή που περνά ανήκει πλέον στο παρελθόν και στη σφαίρα της ιστορίας. Μιας ιστορίας προσωπικής, συλλογικής, σύγχρονης ή αρχαίας.
Ο χάρτης θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της Εφορείας http://efamagvolos.culture.gr/ και στη σελίδα της Εφορείας στο Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=100054444921181 δημιουργώντας μια ψηφιακή έκθεση.
Τηλ. 2421076278, 2421025349, e-mail: [email protected] & [email protected]/.
Ακόμη, η Εφορεία θα προβάλει στην ιστοσελίδα της την «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη για τις αρχαιότητες της Μαγνησίας» με δυνατότητα αναζήτησης απλών ενημερωτικών κειμένων, επιστημονικών άρθρων ακόμη και παλαιότερων εκδηλώσεων.
Τηλ. 2421076278, 2421025349, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected]/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το