Αθλητισμός

Δεύτερες στο W-Rising Stars οι νεάνιδες του Ολυμπιακού

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η ομάδα νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου στο W-Rising Stars που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Τα κορίτσια της Ελένης Παπαθανασίου και του Κώστα Δέρβου κατέκτησαν την 2η θέση σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η αρχηγός της ομάδας Βασιλική Σιουμουρέκη.

Στο W-Rising Stars τα κορίτσια του Ολυμπιακού τα έβαλαν με… μεγαθήρια του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ και τα πήγαν περίφημα αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες έφτασαν στον Φάιναλ 4 της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας. Στον ημιτελικό έκαναν την υπέρβαση επικρατώντας των Εσπερίδων Καλλιθέας που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αήττητες. Στον τελικό υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τους δύο αγώνες που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Φάιναλ 4.

Στον ημιτελικό απέναντι στις Εσπερίδες οι «ερυθρόλευκες» κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ για να φτάσουν στη μεγάλη νίκη με 53-51. Όπως μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα το ματς ήταν ντέρμπι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε των υπηρεσιών της Νταϊάκη στο τέταρτο δεκάλεπτο λόγω τραυματισμού, αλλά οι συναθλήτριές της με εξαιρετική άμυνα φρόντισαν να μη φανεί το κενό.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό όταν η Βασιλική Σιουμουρέκη 41” πριν τη λήξη του αγώνα ευστόχησε σε σουτ δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με πέντε πόντους (48-53). Η γκαρντ των Εσπερίδων Ουρανία Γεωργίνη «απάντησε» με τρίποντο μειώνοντας 51-53, όμως η ίδια παίκτρια, 6” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, έκανε λάθος πάσα, η Μπασδέκη έκλεψε την μπάλα και «σφράγισε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 16-11, 28-23, 34-37, 51-53.

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Χλιαουτάκης-Δήμου): Γεωργίνη 5 (1), Αράπογλου, Διαγούπη, Λιανούδη 12, Μάνου 8, Μουστάκα, Αρσενιάδου 9 (1), Βίγκα 14, Χλιαουτάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Παπαθανασίου-Δέρβος): Μητραλή, Ράπτη 5, Μπασδέκη 6, Πολύζου 7, Τσομπανοπούλου, Σιουμουρέκη 13, Καραστάθη, Κοτοπούλη 4, Νταϊάκη 18 (2), Λογοδότη.

Στον τελικό η κούραση των αθλητριών του Ολυμπιακού από την υπερπροσπάθεια της προηγούμενης ημέρας ήταν εμφανής. Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου πήρε προβάδισμα 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο (42-22) και διατηρώντας διαφορά ασφαλείας έφτασε στη νίκη με 76-51 και την κατάκτηση του τίτλου.

Δεκάλεπτα: 16-10, 42-22, 64-37, 76-51.

ΚΡΟΝΟΣ (Ανδρεοπούλου): Στολίγκα 19 (3), Τσιριγιώργη 2, Ανδρέου 16, Μανωλοπούλου, Προδρομίδη 9 (1), Φουστέρη 5 (1), Τουμπανιάρη 5, Τσιμπριμάνη, Παπακώστα, Ζαφείρη 9 (3), Θεοδωροπούλου 2, Σταθοπούλου 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 2, Μπασδέκη, Πολύζου 3, Τσομπανοπούλου 4, Μητράλη 5 (1), Σιουμουρέκη 2, Λογοδότη 4, Καραστάθη 9, Κοτοπούλη 12, Νταϊάκη 10.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το πέρασμα» από το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Παπαδόπουλου

  Το «Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη» συνεχίζει τις παραγωγές ενηλίκων, αυτή τη φορά με…

14 Φεβρουαρίου 2024

Blue Angels: Μπράβο στην ομάδα, σήμερα όλοι στις θέσεις μας

Την ομάδα της Νίκης για την προσπάθειά της και τον κόσμο για την παρουσία του…

14 Φεβρουαρίου 2024

Β.Μεταξάς:Με μέτρα-ψίχουλα απάντησε η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Με μέτρα-ψίχουλα απάντησε η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή…

14 Φεβρουαρίου 2024

Με περιορισμένες λύσεις ενάντια στον Αιολικό η Νίκη

Με πολλές απουσίες που δυσχεραίνουν το έργο της η Νίκη υποδέχεται τον Αιολικό σήμερα για…

14 Φεβρουαρίου 2024

Κρούσμα βουβωνικής πανώλης – Η σπάνια νόσηση με τον «μαύρο θάνατο»

Σπάνιο κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνθρωπο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στο Όρεγκον,…

14 Φεβρουαρίου 2024

Σήμερα παίζουν Σκιάθος-Ακρόπολη για την Α’ ΕΠΣΘ

Σκιάθος και Ακρόπολη «συγκρούονται» σήμερα στις 13.30 στο «νησί του Παπαδιαμάντη» σε εξ αναβολής παιχνίδι…

14 Φεβρουαρίου 2024