Τοπικά

Η ΔΕΥΑΜΒ ανέθεσε σε ιδιώτη μελέτη για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού – “Πραξικοπηματική ενέργεια” κατήγγειλε ο Μ. Πατσιαντάς

Κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκάλεσε σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να αποφασίσει ότι χρειάζεται από ιδιώτη μηχανικό “συμβουλές για τη σκοπιμότητα της μορφής της Λειτουργίας και Συντήρησης του Βιολογικού”. Δίνουν «πακέτο» συντήρηση και λειτουργία του βιολογικού σύμφωνα με την εισήγηση και την απόφαση που ελήφθη μέσα σε χρόνο ρεκόρ μόνο από την πλειοψηφία, αφού ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς αποφάσισε να μην παραστεί στη συνεδρίαση, αρνούμενος να συμμετάσχει σε μια “πραξικοπηματική ενέργεια”, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατσιαντάς τόνισε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα στις 10 το πρωί έλαβα πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ στη 1 το μεσημέρι. Βρέθηκα μπροστά σε μία πραξικοπηματική διαδικασία εκ μέρους της δημοτικής αρχής που ελέγχει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.
Αν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της εκχώρησης σε ιδιώτη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, να συζητιέται με διαδικασία fast track και να έχουν την απαίτηση να δηλώσω το “παρών” στη σημερινή συνεδρίαση και να νομιμοποιήσω αυτή την πραξικοπηματική τους συμπεριφορά.
Το θέμα αφορά την ανάθεση μελέτης σε κάποιον μηχανολόγο μηχανικό,ο οποίος μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου που αφορά όχι μόνο στη συντήρηση του Βιολογικού αλλά και στη λειτουργία.
Όταν ο απελθών πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης στις 27 Ιανουαρίου σε συνέντευξή του ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία εκχώρησης της λειτουργίας και ότι θα έρθουν σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ , αυτό σημαίνει ότι είχαν προ πολλού βάλει στο μυαλό τους ως πρόθεση να υλοποιήσουν αυτά τα άνομα σχέδια για εκχώρηση σε ιδιώτη του τεράστιου έργου που ανήκει στον βολιώτικο λαό.

Θα απαντήσουν οι πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Οψόμεθα εις Φιλίππους» λέει ο λαός και αυτό σημαίνει ότι θα τα πούμε αύριο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία και της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες θα είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο κι αν αυτό δεν γίνει αύριο, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα”, επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Πατσιαντάς και συνέχισε:
“Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους 17 συμβούλους που απαίτησαν – και πολύ σωστά όπως αποδεικνύεται από αυτές τις μεθοδεύσεις –  τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλη την κοινωνία. Μετά από όλα αυτά εγώ δεν θα συμμετέχω στη σημερινή συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας δεν θα νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοια πραξικοπήματα.
Ο κανονισμός λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να λέει ότι μια συνεδρίαση μπορεί να γίνεται κατεπειγόντως σε μερικές περιπτώσεις αλλά μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη των Βολιωτών όταν θεωρούν ότι αυτό το θέμα έχει τόσο κατεπείγον χαρακτήρα που έπρεπε να γίνει σήμερα. Επίσης στην πρόσκληση που πήρα δεν αιτιολογούνταν σε τι συνίσταται το κατεπείγον και αυτό με προσβάλει διπλά”.

Η ανάθεση

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ είναι, όπως εξηγείται στην εισήγηση, να «διερευνηθεί οικονομοτεχνικά η σκοπιμότητα της ανάθεσης της λειτουργίας και συντήρησης των ΕΕΛ, μετά από εξέταση πέντε σεναρίων»

Το θέμα, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εκφρασμένη πρόθεση ιδιωτικοποίησης του βιολογικού, θα εισηγηθεί ο γενικός διευθυντής Σταύρος Τζίνης και όχι πολιτικό πρόσωπο ενώ η πρόσκληση στα μέλη κοινοποιήθηκε στις 9.30 το πρωϊ για να συνεδριάσουν στη 1 το μεσημέρι.
Ο νέος διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών Μ. Φαναριώτης αναφέρει ότι τo σύνολο των διαδικασιών επεξεργασίας τόσο στη γραμμή λύματος όσο και στη γραμμή λάσπης, αλλά και οι ανάγκες της τακτικής προληπτικής και συμπτωματικής συντήρησης του εγκατεστημένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, έχουν την ανάγκη προσωπικού επαρκούς και συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Δυστυχώς σήμερα η κάλυψη των αναγκών των ΕΕΛ με προσωπικό δεν είναι πλήρης, σημειώνει ο Φαναριώτης και στον «αέρα» βγάζει όλη τη διαδικασία της ανάθεσης στον ιδιώτη για να « διερευνηθεί οικονομοτεχνικά η σκοπιμότητα της ανάθεσης της λειτουργίας και συντήρησης των ΕΕΛ, μετά από εξέταση πέντε διαφορετικών σεναρίων.
Στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί κάποιο σενάριο να εκπονηθούν τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης.
Ο Μ. Φαναριώτης αναφέρει πως η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε προσφορές από μηχανικούς για ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ) ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕΛ
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ
ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ)
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΛ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ»
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
Αποφάσισαν μετά τις προσφορές την έγκριση απευθείας ανάθεσης για την «Παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της Μορφής της Λειτουργίας και Συντήρησης των ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», στον Θωμά Μέντζο, κάτοχο μελετητικού πτυχίου αντί ποσού 18.700 € πλέον ΦΠΑ.

Καταγγέλλουν δημοσιογράφο για την ανάθεση της μελέτης σε ιδιώτη 

Απάντηση ΔΕΥΑΜΒ

“Για μια ακόμη φορά το σάιτ της «βραβευμένης» διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί να προκαλέσει κοινωνική ένταση και αναταραχή, με προφανείς σκοπιμότητες, που κάποια στιγμή θα έπρεπε να προκαλέσουν και το ενδιαφέρον, μεταξύ των άλλων, και των εισαγγελικών αρχών.

Ετσι η ανάθεση μιας απλής μελέτης σκοπιμότητας για το δέον γενέσθαι σχετικά με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού «καταγγέλλεται» και επιχειρείται να εμφανισθεί , με τη συνδρομή διαφόρων γραφικών της πολιτικής, σαν «ιδιωτικοποίηση» και όλα αυτά παραμονή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που καλείται πάλι να συνεδριάσει υπό την πάγια απειλή και τον έμμεσο εκβιασμό των μελών του, από τα γνωστά περιθωριακά στοιχεία και τους γνωστούς «τζαμπατζήδες» του νερού, που τα χρησιμοποιούν.
Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε την απαρέγκλιτη και αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας ότι κανένα, μα κανένα, κομμάτι ή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να εκποιηθεί σε ιδιώτη και επισημαίνουμε ότι δημοσιεύματα τέτοιου τύπου είναι προβοκατόρικα, ύποπτα και στοχεύουν στην πρόκληση κλίματος έντασης και διχασμού’

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το