Αθλητισμός

Δεν θα μείνει με… σταυρωμένα χέρια η Νίκη

Δεν πρόκειται να μείνουν με… σταυρωμένα χέρια στη Νίκη μετά την σκανδαλώδη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Οι «κυανόλευκοι» θα καταθέσουν ένσταση ελπίζοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, μια και πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι και το όνομα άλλου διαιτητή (Ψυχούλας αντί Παπαποστόλου) ανέφεραν στο σκεπτικό της απόφασης, γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητά της.

Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα δέχθηκε το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο με θύμα έναν από τους συλλόγους με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ελλάδα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε μια πρωτοφανή απόφαση, με την οποία «αθωώνει» τον Οπούντιο για τη μη παρουσία γιατρού στο γήπεδο του Μαρτίνου.
Ο διαιτητής ως όφειλε έκλεισε το φύλλο αγώνα, αφού είχαν περάσει περίπου 20 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα και δεν είχε εμφανιστεί ο γιατρός, ο οποίος θα έπρεπε να είναι εκεί ακριβώς στις 16.00. Ωστόσο προχθές η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε μια περίεργη απόφαση, καθώς πετά στα… σκουπίδια το φύλλο αγώνα και δέχεται επί της ουσίας όποια αιτίαση πρόβαλε η πλευρά του Οπούντιου.

Βέβαια όσα υποστηρίζει ο σύλλογος του Μαρτίνου είναι τουλάχιστον αστεία. Κι αυτό υποστηρίζουν ότι στις 15.40 ο ιατρός Βασίλης Παντούλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Οπούντιου Μιχάλη Μπάτσο, στον οποίο ανέφερε ότι το αυτοκίνητό του υπέστη βλάβη. Τότε ο κ. Μπάτσος έστειλε τον ταμία του Δ.Σ. Γιώργο Δουρδούμη να παραλάβει τον γιατρό. Ο ταμίας έφτασε στο σημείο στις 15.50, πάντα όπως ισχυρίζονται οι γηπεδούχοι, αλλά είναι παράδοξο πώς χρειάστηκε δέκα λεπτά να διανύσει με αμάξι απόσταση …επτά χιλιομέτρων.
Τα παράδοξα συνεχίζονται, γιατί ενώ οι δύο άνδρες έπρεπε να έρθουν στο γήπεδο… επέλεξαν συνοδεύσουν το αυτοκίνητο που ρυμουλκούσε όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας σε τοπικό συνεργείο, όπου διαπιστώθηκε και συγκεκριμένη ζημιά. Μετά από αυτό …αποφάσισαν να μεταβούν στο γήπεδο ισχυριζόμενοι ότι όταν έφτασαν το ρολόι έγραφε 16.10 και ο διαιτητής δεν τους δέχθηκε. Κι εδώ είναι απορίας άξιο πώς πρόλαβαν να τα κάνουν όλα αυτά (ακόμη και να διαπιστώσουν τη βλάβη) μέσα σε μόλις 20 λεπτά.
Ένα ακόμη «παρατράγουδο» των όσων υποστηρίζει ο Οπούντιος είναι ότι προέβη σε όλες τις παραπάνω ενέργειες χωρίς να ενημερώσει τον διαιτητή. Δεν θα ήταν λογικό πρώτα απ’ όλα να ενημερωθεί ο ρέφερι, ο οποίος είναι ο «άρχων» του αγώνα; Ωστόσο εκείνος τελούσε υπό πλήρη άγνοια και ως εκ τούτου έκλεισε το φύλλο αγώνα στις 16.20 περίπου, γεγονός που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του συλλόγου από το Μαρτίνο.

Κι όμως οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη το φύλλο αγώνα, αλλά εμπιστεύτηκαν μαρτυρίες και δύο αποδείξεις από μια εταιρεία οδικής βοήθειας και ένα συνεργείο αυτοκινήτων, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν παραποιηθεί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται και για ιδιωτικές επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ένα άλλο αξιοπερίεργο είναι η στάση του Βασίλη Κατσίκη, ο οποίος είχε οριστεί παρατηρητής στην εν λόγω συνάντηση. Ο κ. Κατσίκης δεν έγραψε κάτι στην αρχική του έκθεση, αλλά… επτά ημέρες αργότερα «θυμήθηκε» να αποστείλει συμπληρωματική έκθεση, όπου έγραφε ότι εμφανίστηκε ένας άνθρωπος στις 16.16 υποστηρίζοντας ότι είναι ο γιατρός του αγώνα (σ.σ. χωρίς φυσικά να επιδείξει τη σχετική ταυτότητα) και ότι ο διαιτητής τον απέπεμψε γιατί είχε κλείσει το φύλλο αγώνα.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η Πειθαρχική Επιτροπή επέδειξε τόση προχειρότητα, ώστε έκανε λάθος στο όνομα του διαιτητή. Όπως αναγράφεται και στο φύλλο αγώνα ρέφερι ήταν ο Απόστολος Παπαποστόλου με βοηθούς τους Δαυίδ Πριονά και Περικλή Δέλγα, άπαντες της ΕΠΣ Εύβοιας. Ωστόσο στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Ψυχούλας, που ανήκει στην ΕΠΣ Βοιωτίας. Ούτε καν το όνομα του διαιτητή φρόντισαν να γράψουν σωστά, πράγμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Πάντως είχαν μπει νωρίτερα «ψύλλοι στα αυτιά» των ανθρώπων της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης. Κι αυτό γιατί οι δικαστές επέλεξαν να εκδικάσουν την υπόθεση όχι με βάση το άρθρο 16 (όπου αναφέρεται κατηγορηματικά ότι η απουσία γιατρού είναι ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου και αν δεν βρίσκεται στο γήπεδο την ώρα έναρξης του αγώνα, θα τιμωρηθεί η γηπεδούχος ομάδα χάνοντας το ματς στα «χαρτιά» με 3-0), αλλά με το άρθρο 17 όπου σχετίζεται με την αναβολή αγώνα λόγω ανωτέρας βίας.
Επίσης αρνητική εντύπωση στη Νίκη προκάλεσε το εξής γεγονός: Όπως τονίζουν οι «κυανόλευκοι», ο Οπούντιος είχε καταθέσει ένσταση. Ωστόσο, προφανώς επειδή πληροφορήθηκε ότι δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη αφού πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση, δεν πλήρωσε το παράβολο, με συνέπεια η ένσταση να μην τεθεί σε ισχύ. Παρ’ όλα αυτά η Πειθαρχική Επιτροπή δεν εκδίκασε άμεσα την υπόθεση, αλλά κάλεσε και τα δύο σωματεία να προσκομίσουν στοιχεία προκειμένου να γίνει αργότερα η ακροαματική διαδικασία.
Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον σύλλογο του Μαρτίνου να δημιουργήσει την υπερασπιστική του γραμμή προσλαμβάνοντας μάλιστα ως νομικό σύμβουλο τον γνωστό δικηγόρο κ. Γρηγορίου. Την ίδια στιγμή έφτασε στα γραφεία της Πειθαρχικής και η συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή.
Όλα αυτά είχαν πονηρέψει τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής που έβλεπαν πώς κάτι δεν πήγαινε καλά, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τους φόβους τους. Πάντως οι διοικούντες δεν πρόκειται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια». Ήδη έχουν αποφασίσει να καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία πρέπει να κατατεθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το