Τοπικά

Δεν έλαβε δύο φορές κλητήριο θέσπισμα και καταδικάστηκε…

Καταδικάστηκε δύο φορές ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου διότι δεν είχε λάβει γνώση νόμιμα του κλητηρίου θεσπίσματος, αφού οι κλητεύσεις της έγιναν σε λανθασμένες διευθύνσεις και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που εξέτασε την ένσταση ακυρότητας των επιδόσεων του θεσπίσματος, έπαυσε την ποινική της δίωξη, λόγω παραγραφής του αδικήματος…

«Θύμα» αστοχιών του συστήματος απονομής δικαιοσύνης φαίνεται πως έπεσε μια 55χρονη από την Πάτρα, που είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στον Βόλο, στις 24 Μαΐου του 2012. Η 55χρονη είχε παραβιάσει προτεραιότητα με το ΙΧ της επιβατικό αυτοκίνητο και είχε συγκρουστεί με άλλο όχημα, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων. Παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 6 Μαρτίου 2015, όπου καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κατόπιν, κακώς είχε κλητευθεί η κατηγορούμενη ως άγνωστης διαμονής (αποδεικτικό επίδοσης κλήτευσης 289/1/2015), καθώς ήταν γνωστής διαμονής στον Βόλο. Μάλιστα η διεύθυνσή της ήταν γνωστή στις Αρχές, αφού την είχε δηλώσει ενώπιον των αρμόδιων προανακριτικών υπαλλήλων κατά την εξέτασή της ως κατηγορούμενης στις 28 Μαρτίου του 2013. Στις 28 Απριλίου του 2017 άσκησε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία είχε καταδικαστεί ερήμην, η οποία και έγινε δεκτή. Με την ίδια απόφασή του το Μονομελές ανέβαλε αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης. Με την ακύρωση ωστόσο της απόφασης του Μονομελούς η παραγραφή του αδικήματος συνέχισε να υπολογίζεται, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος αναστολής, που άρχισε με την άκυρη επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος.
Στη συνέχεια, στις 2 Απριλίου 2018, της έγινε νέα επίδοση κλητηρίου θεσπίσματος, με το οποίο είχε παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο να δικαστεί στις 2 Μαΐου 2018, ωστόσο και αυτή η επίδοση ήταν άκυρη, καθώς έγινε πάλι σε λανθασμένη διεύθυνση στον Βόλο, αν και η κατηγορούμενη είχε δηλώσει τη σωστή και μάλιστα είχε ορίσει και αντίκλητο, που διέμενε στην εν λόγω διεύθυνση. Λόγω της άκυρης επίδοσης και του δεύτερου κλητηρίου θεσπίσματος δεν έλαβε γνώση η 55χρονη της δικασίμου και καταδικάστηκε άλλη μια φορά ερήμην… Και η επίδοση του δεύτερου κλητηρίου θεσπίσματος κρίθηκε άκυρη, όπως και η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και δεν ανεστάλη η παραγραφή της πράξης για την οποία κατηγορούταν.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας επιδόσεων κλητηρίου θεσπίσματος, καθώς ουδέποτε είχε λάβει χώρα έγκυρη επίδοση του κλητηρίου και ουδέποτε άρχισε έγκυρα η κύρια διαδικασία και κατά συνέπεια ουδέποτε ανεστάλη η παραγραφή της πράξης, για την οποία κατηγορούταν η 55χρονη.
Όπως ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, δικηγόρος Βόλου Αναστάσιος Παπαδόπουλος, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και με πρόταση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής του αδικήματος στην πενταετία από την ημερομηνία τέλεσής του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το