Τοπικά

Δεκαπέντε κρούσματα χθες στη Μαγνησία – Στα 35 τα περιστατικά ιού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τριπλασιάστηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων στη Μαγνησία, παρότι στον πληθυσμό δεν γίνονται rapid test, για να υπάρξει «εικόνα» της κατάστασης που επικρατεί στην κοινότητα με βάση τις στατιστικές. Η Μαγνησία από 9,4 μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις 20/10, σήμερα έχει 28.4 μέσο όρο κρουσμάτων.
Χθες στον Νομό καταγράφηκαν δεκαπέντε κρούσματα και συγκεκριμένα σε Βόλο, Αλμυρό, Σκιάθο. Στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε από τη Σκιάθο μέσα σε «κάψουλα» και ταξίδεψε με ιδιωτικό σκάφος μέσω Τρικερίου, ένας 70χρονος σε σοβαρή κατάσταση. Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται επίσης ένας 73χρονος, ένας 74χρονος, ένας 42χρονος και ένας 21χρονος. Ένας από τους νοσηλευόμενους ανήκει στην εξωτερική φρουρά σωφρονιστικού καταστήματος. Σε καραντίνα βρίσκεται εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου που προσβλήθηκε από κορωνοϊό και σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν δύο εκπαιδευτικοί που είχαν επαφή μαζί του.

Από επαφή με κρούσμα που εντοπίστηκε προχθές, προέκυψαν τρία νέα κρούσματα. Στο κέντρο Υγείας Βόλου εντοπίστηκε θετικός ένας 61χρονος. Σε ιδιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκε ακόμη ένας νεαρός άντρας θετικός. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ένας 22χρονος που βρέθηκε θετικός στον ιό μετά την επιστροφή του από το Καρπενήσι.
Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στο 8ο ΓΕΛ Βόλου και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος Α1 για χρονικό διάστημα 10 ημερών, δηλαδή από 28-10-2020 έως και 06-11-2020. Σημειώνεται ότι προχθές 28η Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν για τη Μαγνησία 6 κρούσματα.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια εφοδίασε σε πρώτη φάση με 11.000 Rapid test τα 13 Νοσοκομεία και με 4.600 Rapid test τα 39 Κέντρα Υγείας Covid της 5ης Υ.Πε. για την ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων στην έγκαιρη ανίχνευση του Κορωνοϊού. Δηλαδή αντιστοιχούν 118 τεστ σε κάθε Κέντρο Υγείας.

35 κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Στα 35 ανέρχονταν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από αυτά τα τέσσερα ήταν στον Βόλο, άλλα τέσσερα στα Τρίκαλα, από ένα στη Φθιώτιδα και την Καρδίτσα και τα 25 στη Λάρισα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το