Τοπικά

Δεκάδες οι αιτήσεις στη Μαγνησία για φύλακες Μουσείων και αρχαιολογικών χωρών

Να καταρτιστούν σε μια ειδικότητα του δημόσιου ΙΕΚ η οποία θα τους ανοίξει το δρόμο για να βρουν μια εργασία, επιδίωξαν και φέτος εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου από τη Μαγνησία.
Οι αιτήσεις για το δημόσιο ΙΕΚ στον Βόλο διπλασιάστηκαν από πέρυσι και σε όλες τις νέες ειδικότητες οι οποίες θα λειτουργήσουν στο χειμερινό εξάμηνο, τα τμήματα έχουν ανώτατο αριθμό σπουδαστών.
Εξάλλου πρόκειται για ειδικότητες που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και οι απόφοιτοί τους μπορούν σχετικά γρήγορα να απασχοληθούν σε κάποιους κλάδους.
Ο διευθυντής του ΙΕΚ κ. Αριστείδης-Γιώργος Παπαθανασίου ανέφερε πως οι αιτήσεις φέτος από ενδιαφερόμενους που θέλουν να σπουδάσουν, ανήλθαν στις 300 και είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες περυσινές. Υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον όχι μόνο από απόφοιτους Λυκείου αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, ακόμη και απόφοιτους Πανεπιστημίων. Στο πρώτο χειμερινό εξάμηνο θα λειτουργήσουν έξι ειδικότητες και αναμένεται να έχουν όλες από 30 σπουδαστές η καθεμιά. Επίσης πολλοί ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν την καθορισμένη βάση για την κάθε ειδικότητα.

Οι έξι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος, είναι οι εξής: Τεχνικός αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, βοηθός Φυσικοθεραπείας, φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κυβερνήτες σκαφών αναψυχής.
«Και οι έξι ειδικότητες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων σπουδαστών. Για παράδειγμα στην ειδικότητα του φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων είχαμε 80 αιτήσεις για να συμπληρωθεί ένα τμήμα 30 σπουδαστών, υπερδιπλάσιο δηλαδή το ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας προσλαμβάνονται στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από προκηρύξεις που βγαίνουν. Και έχουμε αρκετές περιπτώσεις αποφοίτων που μπόρεσαν και βρήκαν άμεσα εργασία. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν και σε άλλους χώρους φύλαξης πέρα από τους χώρους πολιτισμού».
Οι ειδικότητες που λειτουργούν ήδη και θα ξεκινήσουν με την έναρξη της νέας χρονιάς στο Γ’ Εξάμηνο, είναι οι εξής: Βοηθός φαρμακείου, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός κομμωτικής τέχνης, τεχνικός μαγειρικής τέχνης-αρχιμάγειρας, προπονητής αθλημάτων, τεχνικών τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το